Neatbilstošas valsts valodas zināšanas dēļ tiesā iesūdzēts Daugavpils deputāts Bojarūns
Valsts valodas centrs (VVC) vērsies tiesā ar prasību pret Daugavpils pilsētas domes deputātu Vladislavu Bojarūnu, jo viņa valsts valodas zināšanas ir nepietiekamas.
Novadu ziņas
2016. gada 16. maijs, 17:51

Neatbilstošas valsts valodas zināšanas dēļ tiesā iesūdzēts Daugavpils deputāts Bojarūns

Jauns.lv

Valsts valodas centrs (VVC) vērsies tiesā ar prasību pret Daugavpils pilsētas domes deputātu Vladislavu Bojarūnu (Latgales partija) sakarā ar viņa nepietiekamajām valsts valodas zināšanām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā paskaidroja VVC, prasību pret Bojarūnu VVC pirms dažām nedēļām iesniedzis Daugavpils tiesā.

Jau vēstīts, ka pirms kāda laika VVC veica Daugavpils pilsētas domes deputātu valsts valodas zināšanu pārbaudi, kuras rezultātā triju deputātu, jau minētā Bojarūna, kā arī Jurija Zaiceva (Daugavpils atdzimšana) un Aleksandra Samarina (SC) valsts valodas zināšanas tika novērtētas kā neatbilstošas.

Lai minētie deputāti varētu papildināt savas valsts valodas zināšanas atbilstoši prasībām, pašvaldība katram no viņiem piešķīra 2300 eiro apmācībai.

Nesen tādu pašu naudas summu savu valsts valodas zināšanu uzlabošanai Daugavpils dome piešķīra arī Viktoram Pučkam (Alternative), kurš pērn augustā Daugavpils domes deputāta krēslā nomainīja Jevgeņiju Carevu.

Atkārtoti izvērtējot deputātu valsts valodas zināšanas, secināts, ka Bojarūna valsts valodas zināšanas joprojām nav atbilstošas prasībām.

Bojarūns nav vienīgais deputāts, pret kuru VVC ir vērsies tiesā. Centrs tiesājas arī ar Balvu novada domes deputātu Ivanu Baranovu (SC) par mandāta anulēšanu. Gan Balvu rajona tiesa, gan Latgales apgabaltiesa ir apmierinājušas VVC prasību. Baranovs saistībā ar Latgales apgabaltiesas spriedumu ir iesniedzis kasācijas sūdzību.

LETA/Foto: Daugavpils.lv