foto: Ekrānuzņēmums
Kā Daugavpilī dzīvo nelegālie imigranti, un cik viņu labā tērē valsts?
Nelegālo izmitināšanas centrā Daugavpilī pārsvarā savu deportāciju uz tēvzemi gaida vjetnamieši. Viena nelegāla uzturam valsts dienā tērē mazliet vairāk par desmit eiro.
Sabiedrība
2017. gada 26. maijs, 05:11

Kā Daugavpilī dzīvo nelegālie imigranti, un cik viņu labā tērē valsts?

Kasjauns.lv

Viena nelegālā imigranta – robežpārkāpēja izmitināšana valstij dienā izmaksā 10,38 eiro. Robežsargu notvertie nelegālie imigranti nokļūst aizturēto ārzemnieku centrā Daugavpilī, kur viņi dzīvo aiz atslēgas līdz brīdim, kamēr viņi tiek deportēti atpakaļ uz tēvzemi.

Pašlaik Daugavpils nelegālo imigrantu centrā pārsvarā dzīvo vjetnamieši, raksta Daugavpils ziņu portāls Nasha.lv. Viena imigranta uzturēšana valsts budžetam dienā izmaksā mazliet vairāk par desmit eiro: 2,56 eiro dienā paredzēti higiēnas un pirmās nepieciešamības precēm, bet „Energo help” katru baro par 7,82 eiro dienā. Tiesa, zīdaiņu māmiņas un imigranti, kuri augumā ir garāki par 1,95 metriem saņem pusotru porciju ēdiena.

Katru dienu robežpārkāpējam paredzēti 80 grami gaļas, 250 grami kartupeļu un piena, 40 grami sausā piena, 30 grami siera, 25 grami konditorejas izstrādājumu, kā arī dažādi augļi un dārzeņi. Savukārt vīriešiem mēnesī izsniedz trīs vienreizējos skuvekļus, bet visiem, bez dzimumu izšķirības, – 200 gramus saimniecības un 100 gramus tualetes ziepju, 400 gramus veļas pulvera un 200 gramus trauku mazgājamā līdzekļa.

Jāteic, ka šogad robežsargi notvēruši 56 robežpārkāpējus no kuriem 33 bija Vjetnamas pilsoņi.