foto: Normunds Mežiņš
Rīgas līcī uz tankkuģa ar vairāk nekā 7000 tonnām dīzeļdegvielas izcēlies ugunsgrēks
Šobrīd ugunsgrēks tiek kontrolēts, taču Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs nekavējoties norīkojis krasta apsardzes kuģi "Klints" un Gaisa spēku Atbalsta bāzes helikopteru MI-17 doties uz notikuma vietu.
112
2017. gada 25. maijs, 12:54

Rīgas līcī uz tankkuģa ar vairāk nekā 7000 tonnām dīzeļdegvielas izcēlies ugunsgrēks

LETA

Rīgas līcī šodien izcēlies ugunsgrēks uz tankkuģa "Zircon", informēja Krasta apsardzes dienestā.

Ap plkst.11 Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs saņēma informāciju no Rīgas ostas Kuģu satiksmes dienesta, ka Rīgas līcī atrodas tankkuģis uz kura ir izcēlies ugunsgrēks, tāpēc nepieciešama palīdzība.

Šobrīd ugunsgrēks tiek kontrolēts, taču Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs nekavējoties norīkojis krasta apsardzes kuģi "Klints" un Gaisa spēku Atbalsta bāzes helikopteru MI-17 doties uz notikuma vietu, veikt novērošanu un nepieciešamības gadījumā veikt cilvēku evakuāciju.

Vienlaikus Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs pieprasījis Rīgas brīvostas flotei uz notikuma vietu nosūtīt velkoni, uz kura tiks izvietotas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vienības ugunsdzēšanas atbalsta sniegšanai.

Internetā pieejamā kuģu tiešsaistes karte liecina, ka kuģis "Zircon" būvēts 1993.gadā, peld zem Latvijas karoga un mājas osta tam ir Rīga. Kuģis šobrīd atrodas iepretim Bērzciemam un Engurei un pie tā atrodas kuģis "Klints". Kuģis bija ceļā no Rīgas uz Dāniju.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā pagaidām informāciju par nosūtītajiem spēkiem nesniedza, jo šajā gadījumā to drīkst darīt Krasta apsardzes dienests.

Krasta apsardzes dienesta pārstāve Līva Veita pastāstīja, ka Rīgas brīvostas flotes velkonis ir devies ceļā, taču šobrīd nav pieprasīta 17 cilvēku lielās apkalpes evakuācija un arī cietušo nav. Lai arī uz kuģa atrodas vairāk nekā 7000 tonnas dīzeļdegvielas un naftas produktu pārpalikumu, naftas noplūdes draudi šobrīd nepastāv.

Ugunsgrēks izcēlies kuģa mašīntelpā un ar tā dzēšanu nodarbojas apkalpes locekļi.

Lai arī naftas noplūde nav notikusi šobrīd ir sasaukta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra komiteja, kurā darbojas Jūras spēku flotiles, Valsts vides dienesta, Latvijas Jūras Administrācijas, Rīgas brīvostas, Satiksmes ministrijas un Valsts Vides dienesta pārstāvji. Komiteja tiek informēta par aktuālo situāciju un darbojas kā sava veida koordinācijas centrs. Komitejas sasaukšana nepieciešama, lai lemtu kā rīkoties, ja būs draudi par naftas noplūdi.