foto: EPA
Pasaule rauc uzacis par Trampu dāmu savādajiem tērpiem pieņemšanā pie pāvesta
Ivanka un Melānija Trampas tiekas ar pāvestu.
Sabiedrība
2017. gada 24. maijs, 14:09

Pasaule rauc uzacis par Trampu dāmu savādajiem tērpiem pieņemšanā pie pāvesta

Kasjauns.lv

ASV prezidents Donalds Tramps kopā ar pirmo lēdiju Melāniju Trampu un meitu Ivanku Trampu turpina savu ārvalstu vizīti un tagad viesojas Vatikānā, kur tiekas ar Romas pāvestu Franciska. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Donalds, Ivanka un Melānija Trampi viesojas pie pāvesta Vatikānā

Donalds, Ivanka un Melānija Trampi viesojas pie pāvesta Vatikānā

gallery icon
52

Sociālajos tīklos cilvēki, kuri modri seko līdzi katram šīs ietekmīgās trijotnes solim, viesojoties ārzemēs, nav spējuši ignorēt Melānijas un Ivankas interesantos tērpus - abas viscaur bija ģērbušās melnā un simboliski apsegušas galvas ar plīvuriem.

Valkāt plīvuru, tiekoties ar pāvestu, ir tradīcija, kuru, kā norāda ārvalstu mediji, abas nolēma ievērot. Šāds apģērba gabals tiek izvēlēts, lai izrādītu cieņu Romas katoļu baznīcas galvai. 

Mediji, vēstot par ASV vadošās ģimenes viesošanos Vatikānā, uzreiz atgādina par abu tērpu izvēli Saūda Arābijā - tur sievietes uz ielām nerāda sejas, par matiem nemaz nerunājot, taču Melānija un Ivanka nolēma galvas ar hidžabu neapsegt.

Donalds un Melānija Trampi pirmajā ārvalstu vizītē eksotiskajā Saūda Arābijā

ASV prezidents Donalds Tramps sestdien ieradies Saūda Arābijā, kas ir viņa pirmā ārvalstu vizīte pēc stāšanās ASV prezidenta amatā. Ar ...

gallery icon
83

Tiesa gan, viņas nav vienīgās - bijusī pirmā lēdija Mišela Obama arī nolēma neapsegt galvu, kad pavadīja toreizējo ASV prezidentu Baraku Obamu vizītē saistībā ar karaļa Abdullas nāvi 2015. gadā. 

91 gada vecumā mūžībā aizsaukts Saūda Arābijas karalis Abdulla

91 gada vecumā miris Saūda Arābijas karalis Abdulla, vēsta valsts televīzija. Viņš tronī atrodas kopš 2005.gada Abdulla vairākas nedēļas atradās slimnīcā, ciešot ...

gallery icon
14

Pēc Trampu viesošanās šajā stingrajā musulmaņu valstī daudzi atminējās tvītu, kuru Donalds Tramps publicēja, kritizējot Obamas lēmumu neapsegt galvu. 

Tramps viesojas Izraēlā

Donalds Tramps ieradies Izraēlā, kur viņš cenšas panākt mieru izraēliešu un palestīniešu starpā. ASV prezidents uzsvēra "reto iespēju" panākt stabilitāti ...

gallery icon
41

Tik dažādā Ivanka Trampa. Neredzēti FOTO no bērnības un pusaudžu gadiem

Neredzēti Ivankas Trampas foto no bērnības un pusaudžu gadiem

gallery icon
78

Melānijas Trampas stila pārvērtības no jaunības līdz mūsdienām

gallery icon
9

Ļaudis sociālajos tīklos, redzot abu dāmu tērpus, ironizējuši, ka izvēlei šajā vizīšu tūrē nevalkāt reliģiskas galvassegas "klājas labi". Tērps piesaistījis arī vairāku arābu valstu cilvēku uzmanību, kuri norāda, ka, redz, stingrajā musulmaņu valstī viņām ļauj vilkt jebko, bet pie pāvesta jānāk nosegtām no galvas līdz kājām. 

Jānorāda, ka līdzīga tērpa izvēle Vatikānā bija arī priekštecei Mišelai Obamai. 

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās