foto: © Facebook
Atklājas jauni fakti traģiski mirušās 2 bērnu māmiņas Ritas Apines lietā
Rita Apine.
2017. gada 22. maijs, 07:37

Atklājas jauni fakti traģiski mirušās 2 bērnu māmiņas Ritas Apines lietā

Kasjauns.lv

Svētdien 21.maijā tiesā Īrijā izvirzīta apsūdzība Latvijas valstspiederīgās Ritas Apines slepkavībā, vēstī Īrijas mediji. 

Apsūdzētais ir 31 gadu vecais Renārs Veigulis, kurš dzīvojis šajā pašā Frešfordas pilsētiņā. Kā vēstī portāls "Baltic-ireland.ie", apsūdzētais arestēts sestdien plkst.20.23. 

Tāpat izmeklētāju pārstāvis sniedza tiesai pierādījumus, kas nepieciešami apsūdzības uzrādīšanai un apcietināšanai.

Veigulis līdz nākamajai tiesas sēdei, kas notiks 26.maijā, paliks apcietinājumā. 

Īrijas mediji ziņo, ka tiesā arī tika iesniegts pieteikums par juridisko palīdzību, kas tika akceptēts.

Šis vīrietis īsi pēc Apines nāves jau tika apcietināts, tomēr tad atbrīvots bez apsūdzību izvirzīšanas.

Tapis zināms arī fakts, ka Apinei bijis arī 10 gadus vecs dēls, kurš kopā ar tēvu dzīvo Latvijā. 

Tiek ziņots, ka piemiņas brīdi apmeklēja apmēram 400 cilvēku, tika aizdedzinātas simtiem sveču, teiktas lūgšanas, tika lasīta dzeja, kas pārtulkota no latviešu valodas. Cilvēki ar skumjām un rūgtumu pieminēja faktu, ka tik jaunai sievietei un mātei bija jāaiziet no dzīves tik traģiskos apstākļos. 

Jau ziņojām, ka liktenīgajā dienā notikuma vietā izsauktie mediķi sievieti atrada kāpņu pakājē, kur viņai konstatēti nopietni ievainojumi

Sākotnēji likumsargi uzskatīja, ka viņa no kāpnēm nokritusi nejauši, bet vēlāk radušās aizdomas un uzsākta izmeklēšana saistībā ar versiju, ka viņa no kāpnēm nogrūsta. Aizdomās par notikušo policisti aizturēja un izjautāja vīrieti, kurš Apini labi pazinis, vēstī portāls "Baltic-ireland.ie". 

Rita Apine kopā ar savu meitiņu un partneri uz dzīvokli Frešfordas ciematā pārcēlusies apmēram pirms gada, bet kopumā Īrijā dzīvoja jau vairākus gadus. 

Pirmdien tika veikta upura pēcnāves ekspertīze, lai noteiktu sievietes nāves iemeslu.

Izmeklētāji izteikuši lūgumu atsaukties vietējos cilvēkus, kuri svētdien, 14. maijā, laikā no plkst. 8:00 līdz 13:00 apmeklējuši Frešfordas ciemata veikalu "Costcutter" vai atradušies "Bridge Street" apkaimē. 

"Katrs, kurš pamanījis vai dzirdējis kaut ko neparastu, tiek lūgts sazināties ar Kilkeni Gardas iecirkni pa tālruni 056-7775000 vai zvanot uz policijas anonīmo tālruni 1800666111, vai vēršoties jebkurā Gardas iecirknī," ziņo likumsargi.