foto: © Facebook
Uzņēmējam Fonteinam nācās padzīt visus savus darbiniekus. "Nozagts bija gandrīz viss!"
Stīns Lorenss.
Bizness un ekonomika
2017. gada 22. maijs, 06:31

Uzņēmējam Fonteinam nācās padzīt visus savus darbiniekus. "Nozagts bija gandrīz viss!"

Kasjauns.lv

Liepājā dzīvojošais dāņu uzņēmējs, mūziķis Stīns Lorenss, vairāk pazīstams kā Luijs Fonteins, devies uz džeza un blūza dzimteni Ņūorleānu ASV, kur ne tikai pievērsies muzicēšanai, bet arī biznesam – iegādājies bāru un kafejnīcu "Handsome Willy’s Bar&Cafe", tomēr ilgstošai prombūtnei ir arī ēnas puses - darbinieku visatļautība.

Ekstravagantais Luijs Fonteins

gallery icon
5

Fonteins grasās šajā mūziķu pilsētā uzturēties ilgāku laiku un noīrējis māju dzīvošanai un muzicēšanai, tomēr Liepāju pamest arī nedomā. Kā apliecinājums tam ir vēl joprojām dānim piederošie īpašumi – vēsturiskā ostas noliktava Jāņa ielā 1, viens no vecākajiem Liepājas namiem, kas daļēji atjaunots un iznomāts restorāna "Hot Potato" saimniekiem. 

Tēva piemiņai

 

Šo ēku, kā atzīst Fonteins, viņš iegādājies sentimentālu apsvērumu vadīts – savulaik tā ļoti iepatikusies mūziķa tēvam, un, kad viņš nomiris, atstādams dēlam mantojumu, Fonteins uzskatījis par savu pienākumu ēku nopirkt un atjaunot. Tas gan esot pārāk dārgi izmaksājis, jo noliktavai ir kultūrvēstures pieminekļa statuss, kas visu pamatīgi sarežģī. 

Fonteinam joprojām Liepājā pieder viesnīcas, mūzikas klubs un restorāns. Šobrīd tiek atjaunots vēl viens uzņēmēja īpašums – senā ostas noliktava Vecajā ostmalā. Tā nebūšot publiska ēka, tur īpašnieks plāno iekārtot mūzikas studiju. Fonteina īpašumā ir arī bijusī alus fabrika Pāvilostā un neliels kuģītis, kas arī ziemo Pāvilostā.

Padzīti visi darbinieki

 

Vienu no saviem Liepājas īpašumiem – "Fontaine Royal Hotel" – mūziķis tomēr ir pārdevis. Pagaidām pircēja vārds netiek atklāts, taču viņš esot “vietējais”. Šo ēku Fonteins centās pārdot kopš pagājušā gada, kad, atgriezies pēc vairāku mēnešu prombūtnes, atklāja, ka paša darbinieki pa šo laiku krietni padzīvojuši uz saimnieka rēķina, radot pamatīgus zaudējumus. Pēc šā gadījuma nomainīts visu Fonteina uzņēmumu personāls.

Viņš intervijā portālam "irliepaja.lv" stāstīja, ka pagājušajā gadā iznāca ļoti bieži ceļot. "Katru reizi, kad atgriezos, kaut kas bija pazudis. Tas notika katru reizi, kad izbraucu no valsts, un tas nebija tikai šeit, arī Jelgavā un Daugavpilī. Nozagts bija gandrīz viss. Tāpēc tika atlaists viss personāls, kas tobrīd strādāja, nepalika neviens no iepriekšējiem darbiniekiem. Nebija jēgas norādīt uz kādu atsevišķi, jo vainīgi pie šīs situācijas bija visi, visi ēda un dzēra par brīvu. Uzskatu, ka tā ir necieņas izrādīšana man. Tas arī ir viens no iemesliem, kāpēc pārdodu viesnīcu."

"Kad ceļo tik daudz, kā es, nav iespējams visu laiku sekot līdzi 160 – 180 darbiniekiem. Tāpēc arī mainu savu stratēģiju, daru, kā darīju iepriekš, – iznomāju īpašumus," viņš izteicās. 

Īpašumi arī eksotiskās valstīs

"Handsome Willy’s Bar&Cafe" Ņūorleānā nav vienīgais Fonteina īpašums ārvalstīs – viņam jau ilgāku laiku pieder arī viesnīcas Āfrikā un Dienvidamerikā.

Sociālistu izputinātajai Venecuēlai pašlaik ir grūti laiki, kaut gan viesnīcu biznesu tas īpaši neskarot. Tanzānijas salā Zanzibārā pirms pāris gadiem viesnīca un klubs nodega, taču tagad viss esot kārtībā.

Fonteins kādreiz bija Liepājas domes opozīcijas deputāts, bet tagad politikā atgriezties neplāno, jo vēlas vairāk pievērsties mūzikai. Turklāt portālam irliepaja.lv viņš izteicies: “Es uzskatu, ka latviešiem pašiem jātiek galā ar savām problēmām.”