foto: LETA
Esot noplūduši arī latviešu valodas eksāmena rezerves domraksta temati
Tava izglītība
2017. gada 17. maijs, 12:29

Esot noplūduši arī latviešu valodas eksāmena rezerves domraksta temati

LETA

Vakar esot noplūduši arī latviešu valodas eksāmena rezerves domraksta temati.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā aģentūrai LETA pēc Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdes apstiprināja Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas pārstāve Aija Melle, viņai ir informācija par to, ka vakar vairākās Latvijas skolās skolēniem bija zināmi ne tikai eksāmena trešās daļas temati, bet arī rezerves temati.

"Man ir šāda informācija, ka ir ne viena vien skola visā Latvijā, kur temati bijuši zināmi. Ne tikai pirmie, bet arī rezerves variants," teica Melle.

Melle solīja par notikušo runāt ar VISC vadību. Pašlaik Melle neatklāj, kurās skolās būtu varējusi notikt eksāmena daļas noplūde, taču viņa piebilda, ka tās ir skolas ne tikai Rīgā, bet arī citur Latvijā.

Kā norādīja VISC, līdz šim oficiāla informācija vai sūdzības par šādu gadījumu nav saņemtas. Tomēr VISC uzsvēra, ka eksāmens šādu bažu dēļ nebūs jāpārkārto un katra situācija, ja tā tiks fiksēta, jūnijā labojot eksāmenus, tiks vērtēta atsevišķi.

Kā ziņots, vakar pirms latviešu valodas centralizētā eksāmena latviešu valodā bija noplūduši tā trešās daļas jeb domraksta temati. VISC norādīja, ka temati tikuši laikus mainīti pret rezerves variantiem, tādējādi netraucējot eksāmena norisi. Taču pēcpusdienā kļuva zināms, ka, iespējams, ne visi skolēni, neskatoties uz VISC norādījumiem, saņēmuši rezerves variantus.

VISC sola izmeklēt šo gadījumu.

Tēmas