775 eiro uz gadu. Lems par rīdzinieka privilēģiju kartes tirgošanu nerīdziniekiem
Rīgas domes komiteja šodien lems par atļauju rīdzinieka karti iegādāties nerīdziniekiem.
Runā Rīga
2016. gada 18. maijs, 07:11

775 eiro uz gadu. Lems par rīdzinieka privilēģiju kartes tirgošanu nerīdziniekiem

Jauns.lv

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja sēdē trešdien lems par grozījumiem saistošajos noteikumos, kas atļaus tā saukto rīdzinieka karti iegūt arī personām, kuras nav deklarētas Rīgā vai kurām galvaspilsētā nepieder nekustamais īpašums, liecina komitejas sēdes darba kārtība.

Grozījumu izstrādāti, pamatojoties uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas 2016.gada 20.aprīļa vēstulē izteikto ierosinājumu papildināt saistošos noteikumus ar tiesībām rīdzinieka karti par konkrētu samaksu iegādāties arī personām, kuras nav deklarētas Rīgā vai kurām Rīgā nepieder nekustamais īpašums.

Pašvaldībā prognozē, ka interese par šādu iespēju varētu būt personām, kuras patstāvīgi strādā vai darba dēļ bieži uzturas Rīgā.

Tādējādi paredzēts, ka rīdzinieka karti varēs iegūt persona no septiņu gadu vecuma, kuras deklarētā dzīvesvieta ir Rīgā (izņemot personu, kura deklarējusi papildu adresi), persona, kurai Rīgā pieder nekustamais īpašums, kā arī jebkura cita persona, samaksājot 12 mēnešu maksu 775 eiro apmērā (ieskaitot pievienotās vērtības nodokli) pašvaldības uzņēmumam "Rīgas satiksme".

Rīdzinieka karte ir izmantojama norēķiniem par Rīgas iestāžu un pašvaldības sadarbības partneru sniegtajiem pakalpojumiem, kā arī apliecina rīdzinieka statusu un personas identitāti.

BNS/Foto: Ieva Lūka/LETA