Mikas koncertu Rīgā iesildīs māsu duets "Xylaroo"
Koko un Hollijas Čāntu saknes ir Papua Jaungvinejā, bet periodiski viņas dzīvojušas Honkongā, Filipīnās, Šrilankā, Šveicē un Lielbritānijā.
Kultūra
2016. gada 18. maijs, 08:30

Mikas koncertu Rīgā iesildīs māsu duets "Xylaroo"

Jauns.lv

Britu mūziķa un komponista Mikas koncertu Rīgā 22.maijā "Arēnā Rīga" iesildīs māsu duets "Xylaroo", informēja koncerta rīkotājas "L Tips Agency" pārstāve Līva Toniņa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Xylaroo" stils tiek raksturots kā folkmūzika, taču, pateicoties tik daudzu valstu un kultūru sakausējumam, kas veidojis māsu dzīvi, robežas ir ievērojami plašākas, ietverot gan Āzijas, gan Eiropas kultūras toņus.

Koko un Hollijas Čāntu saknes ir Papua Jaungvinejā, bet periodiski viņas dzīvojušas Honkongā, Filipīnās, Šrilankā, Šveicē un Lielbritānijā. Patlaban māsas apmetušās Londonas austrumu pusē, kur attīsta savas komponēšanas un muzikālās prasmes.

Jaunākā māsa Koko jau deviņu gadu vecumā sākusi spēlēt ģitāru, un tieši Šrilankas periodu abas māsas akcentē kā visnozīmīgāko viņu muzikālo spēju sekmēšanā.

Jau ziņots, ka šonedēļ sava jaunākā albuma "No Place In Heaven" koncerttūres laikā Rīgā uzstāsies britu mūziķis un komponists Mika.

Libānā dzimušā britu mūziķa Mikas, īstajā vārdā Maikls Holbrūks Penimens jaunākais, karjera sākās 2007.gadā ar panākumiem, ko atnesa debijas hits "Grace Kelly", kas līdz mūsdienām iegādāts vairāk nekā trīs miljonu kopijās. Lielbritānijas topa pirmajā vietā tas noturējās piecas nedēļas un līdzīgus panākumus sasniedza vēl sešu citu valstu topos.

Viņa debijas albums "Life In Cartoon Motion" pārdots vairāk nekā septiņos miljonos kopiju. 2009.gadā iznāca Mikas otrais dziesmu albums "The Boy Who Knew Too Much", kas turpināja debijas panākumus, iekļūstot vismaz desmit valstu topu pirmajā desmitniekā. Trešais albums "The Origin of Love" iznāca 2012.gadā.

2015.gada jūnijā klajā nācis Mikas ceturtais albums "No Place In Heaven", no kura visatpazīstamākā kompozīcija ir "Talk About You".

Karjeras laikā Mikas albumi pārdoti vairāk nekā 10 miljonu koptirāžā, 32 pasaules valstīs iegūstot zelta vai pat platīna statusu. Viņa daiļrade novērtēta ar virkni prestižu balvu, tostarp ar "Brit Award" un "MTV Europe".

Biļetes uz gaidāmo koncertu var iegādāties "Biļešu servisa" tirdzniecības tīklā.


LETA / Foto: ekrānuzņēmums no video

Tēmas