Rīdzinieka kartes piedāvātos pakalpojumus nerīdzinieki varēs pirkt par maksu
"Rīdzinieka kartes" piedāvātos pakalpojumus par 775 eiro gādā varēs iegādāties no uzņēmuma "Rīgas satiksme."
Runā Rīga
2016. gada 18. maijs, 11:43

Rīdzinieka kartes piedāvātos pakalpojumus nerīdzinieki varēs pirkt par maksu

Jauns.lv

Trešdien, 18. maijā, Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja ārkārtas sēdē akceptēja grozījumus normatīvajos aktos, lai "Rīdzinieka karti" par maksu varētu iegādāties arī citu Latvijas pašvaldību iedzīvotāji. "Rīdzinieka kartes" piedāvātos pakalpojumus par 775 eiro gādā varēs iegādāties no uzņēmuma "Rīgas satiksme."

Tādējādi pašvaldība būs izpildījusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ieteikumus, kura, kā zināms, ir saskaņojusi Rīgas domes saistošos noteikumus, kas nosaka laika biļetes ieviešanu ”Rīdzinieka kartes” turētājiem pilsētas sabiedriskajā transportā.

Kā ziņots, no šī gada jūlija Rīgas sabiedriskajā transportā ieviesīs laika biļetes un “Rīdzinieka kartes” turētājiem tās maksās 1,15 eiro. Brīvdienās šī biļete izmaksās vēl lētāk – 60 centus. Pārējiem pasažieriem stundas biļete maksās pēc uzņēmuma “Rīgas satiksme” noteiktā tarifa, kas ir 2,3 eiro. Tomēr arī citi Latvijas iedzīvotāji varēs saņemt tādas pašas atlaides kā rīdzinieki, ja viņu pašvaldība kompensēs šo braukšanas maksas atvieglojumu Rīgas pašvaldībai, vai iegādājoties “Rīdzinieka karti” par naudu.

Savukārt 5x24 stundu, jeb “slīdošā” grafika abonementa biļete galvaspilsētā deklarētajiem izmaksās 15 eiro, pārējiem – 25 eiro.

Bez minētajām laika biļetēm sabiedriskajā transportā “Rīdzinieka kartes” īpašniekiem no 1.jūlija būs pieejama arī  20% atlaide pašvaldības autostāvvietās B, C un D zonās.

Jau ziņots, ka no 18. aprīļa “Rīdzinieka kartei” tika piesaistītas jaunas atlaides atsevišķu iestāžu precēm vai pakalpojumiem. Reģistrējot vai uzrādot “Rīdzinieka karti”, atlaides var saņemt arī “Mēness aptiekās”, “Veselības centru apvienībā” un sanatorijā “Jantarnij bereg”.

Lai saņemtu atlaidi, “Rīdzinieka karte” ir jāreģistrē vai jāuzrāda iestādes darbiniekam atkarībā no atlaižu sniedzēja prasībām. Jauno atlaižu klāstu ir papildinājuši dažādi medicīnas pakalpojumi un preces, ko var iegādāties vai izmantot ar noteiktu atlaidi. Plašāk par piedāvātajām atlaidēm var lasīt “Rīgas satiksmes” vai konkrētā atlaižu sniedzēja mājas lapā.

"Rīdzinieka kartes" īpašnieki var izmantot atlaides kā līdz šim arī "Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā", “Rīgas Dzemdību namā”, “Rīgas 1.slimnīcā” un “Rīgas 2.slimnīcā”.

Regīna Zommere/Foto: Ieva Lūka/LETA

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību