Ogres muzejs Muzeju naktī aicina paviesoties Aizspogulijā
Ogres muzejs sestdienas vakarā piedāvās ielūkoties noslēpumainajā Aizspogulijā, kur iespējams ieraudzīt arī sevi.
Kultūra
2016. gada 18. maijs, 18:23

Ogres muzejs Muzeju naktī aicina paviesoties Aizspogulijā

Jauns.lv

Ogres Vēstures un mākslas muzejs starptautiskajā Muzeju naktī, sestdienas, 21. maija, vakarā aicina doties aizraujoši pasakainā ceļojumā un atvērt durvis uz Aizspoguliju. Visi aicināti ielūkoties gan spogulī, gan izgatavot savu atslēgas caurumu, pa kuru ielīst Aizspogulijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ogres muzejs visus aicinās doties interesantā piedzīvojumā, atverot „Durvis uz Aizpoguliju”. Tas būs ceļš ar savdabīgām apstāšanās vietām, kurā muzeju nakts apmeklētāji varēs izbaudīt piecas „šanas”: skatīšanās, bildēšanās, spoguļošanās, darbošanās un klausīšanās prieku, Kasjauns.lv informēja muzeja informācijas speciāliste Gunta Šmidre. Pasākuma programmā:

* Radošā darbnīca „Caur atslēgas caurumu”. Neatļautā zonai piemīt magnētisks spēks. Kurš gan no mums bērnībā nav mēģinājis ieraudzīt aizliegto pa atslēgas caurumu? Šoreiz kopā ar Ogres mākslas skolas radošajiem spēkiem visi izgatavos paši savu atslēgas caurumu, lai noslēpumainais kļūst izprotams un zināms.

* Neiepazītā „es” satikšana greizo spoguļu atspulgos Ogres kultūras centra vasaras dārzā.

* Atgriešanās pie savas īstās identitātes Ilonas Jahimovičas seno dāmu spogulīšu izstādē „Spogulīt, spogulīt”.

* Retro fotosalons. Iejušanās citu laiku atmosfērā un sajūtās. Fotografēšanās vēsturiskos kostīmos muzeja vēsturiskajā interjerā.

* Fotoakcija „Ogres durvis”. Fotostāsts par Ogres durvīm - skaistām un neglītām, vecām un jaunām.

* Durvis uz mākslas pasauli - Ogres novada mākslinieku izstāde Ogres Mākslas skolā.

* Pētera Sidara izstāde „Kustība redzamajā telpā” Ogres Kultūras centra jaunaatvērtajā Mākslas zonā.

* Pulksten 23.00 Muzeju nakts noslēgumā Ogres kultūras centra vasaras dārzā notiks grupas „Nepieradinātā folka orķestris” koncerts. Koncertā dzirdamo skaņdarbu raksturs tiek pieskaņots situācijai - to var baudīt gan kā augstvērtīgu māksliniecisku skaņas sniegumu, gan kā iedvesmojošu ceļojumu apkārt zemeslodei, gan arī kā filozofisku neierasta mūzikas un pasaules uzskata kombināciju.

Kasjauns.lv/Foto: no Ogres Vēstures un mākslas muzeja krājuma