Stradiņa universitātes jauktais koris triumfē konkursā Slovēnijā
RSU jauktais koris "Rīga" uzvarējis konkursā Slovākijā.
Kultūra
2016. gada 18. maijs, 21:59

Stradiņa universitātes jauktais koris triumfē konkursā Slovēnijā

Jauns.lv

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) jauktais koris "Rīga" diriģentes Zanes Zilbertes vadībā ieguvis "Grand Prix" XXIII Starptautiskajā koru konkursā Namestovo, Slovākijā, informēja kora prezidente Laura Leimane.

Koris izcīnīja uzvaru divās konkursa kategorijās - apvienotajā jaukto, bērnu, vīru un sieviešu koru grupā, kā arī laikmetīgās mūzikas kategorijā. Konkursa kopvērtējumā koris "Rīga" tika atzīts par labāko. 

Garīgās mūzikas festivāls - konkurss par godu bīskapa Jana Vojtašaka piemiņai norisinājās no 13. līdz 15.maijam. Tajā piedalījās desmit kori no Slovākijas, Čehijas, Polijas, Ungārijas, Lietuvas un Latvijas. Koris "Rīga" dziedāja Pētera Vaska, Selgas Mences, Ērika Ešenvalda, Jēkaba Jančevska, Pāvela Lukaševska, Edvarda Grīga un Jāna Pēturszona Svēlinka darbus, saņemot žūrijas un klausītāju atzinību par programmas izvēli un latviešu komponistu skaņdarbu izpildījumu.

RSU korim "Rīga" šogad aprit 65 gadi kopš dibināšanas. Šobrīd to vada diriģente Zilberte, kura ar kori strādā desmito gadu. Kormeistari kolektīvā ir Uģis Meņģelis un Roberts Hansons. 

Drīzumā kori varēs dzirdēt Rīgā, kur sezonas noslēguma koncertā 14.jūnijā Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā skanēs Lūcijas Garūtas kantāte "Dievs, Tava zeme deg!".

BNS/Foto: Publicitātes foto/korisriga.lv

Tēmas