Jaunus tramvajus Daugavpilij grib piegādāt 5 pretendenti
Paredzētais Eiropas Savienības struktūrfondu finansējums minētajam projektam ir 13 miljoni eiro, nepieciešamais līdzfinansējums - 2,3 miljoni eiro.
Novadu ziņas
2016. gada 18. maijs, 23:46

Jaunus tramvajus Daugavpilij grib piegādāt 5 pretendenti

Jauns.lv

Savus piedāvājumus tramvaju piegādes konkursam Daugavpilī īstenojamajā 15,3 miljonus eiro vērtajā tramvaju parka un infrastruktūras atjaunošanas projektā iesnieguši pieci pretendenti, informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Iepirkuma A daļā "astoņi četrasu tramvaji" SIA "Virtus SV" piedāvā piegādāt transportlīdzekļus, vadoties pēc aprēķina 261 800 eiro par vienu tramvaju. SIA "Elektrotransports" piedāvātās viena tramvaja piegādes izmaksas ir 311 800 eiro, SAS "TMHB" - 400 000 eiro, bet AS "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" - 906 360 eiro.

B daļā "divi sešasu tramvaji" SIA "Virtus SV" piedāvā piegādāt tramvajus, vadoties pēc aprēķina 950 000 eiro par vienu transportlīdzekli. SIA "Elektrotransports" piedāvātās viena tramvaja piegādes izmaksas ir 790 000 eiro, "Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz Spolka Akcyjna" - 1 330 000 eiro, SAS "TMHB" - 900 000 eiro, bet AS "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" - 1 323 300 eiro.

Iepirkuma C daļā "divi četrasu tramvaji" SIA "Virtus SV" piedāvā piegādāt transportlīdzekļus, vadoties pēc aprēķina 275 000 eiro par vienu tramvaju. SIA "Elektrotransports" piedāvātās viena tramvaja piegādes izmaksas ir 311 800 eiro, SAS "TMHB" - 400 000 eiro, bet AS "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" - 906 360 eiro.

Iepirkuma komisija ir sākusi izvērtēt piedāvājumus un to atbilstību iepirkuma nolikuma un tehniskas specifikācijas prasībām.

Jau ziņots, ka, turpinot attīstīt pilsētā tramvaju transporta infrastruktūru, Daugavpilī plānots īstenot vērienīgu tramvaju parka un infrastruktūras atjaunošanas projektu. Pašvaldības AS "Daugavpils satiksme" ir nodrošinājusi būvprojekta izstrādi esošo tramvaju sliežu ceļu renovācijai pilsētas centrā 3,4 kilometru posmā, paredzot sliežu ceļu, kontakttīkla, pieturvietu un ietvju rekonstrukciju.

Projekta īstenošanas gaitā esošos sliežu ceļus plānots pielāgot tramvajiem ar pantogrāfa tipa strāvas uztvērējiem, tādējādi uzlabojot tramvaju kustību un kontakttīkla novietojumu teritorijās virs ielām un brauktuvēm.

Nepieciešamība pielāgot esošo infrastruktūru efektīvai pārvadājumu nodrošināšanai un lietderīgai transportlīdzekļu izmantošanai radās 2014.gadā līdz ar jauno tramvaju vagonu iegādi.

Tramvaju transporta infrastruktūras attīstības projekts paredz arī jauna 2,1 kilometra gara sliežu ceļa posma "Vasarnīcu iela-Daugavpils reģionālā slimnīca-Stropi" izbūvi. Minētajai būvniecības iecerei ir veikta publiskā apspriešana un izstrādāts būvprojekts.

Sliežu ceļa posma izbūve palielinās tramvaju transporta pieejamību iedzīvotājiem, nodrošinās ērtāku piekļuvi vienam no nozīmīgākajiem objektiem - Daugavpils reģionālajai slimnīcai, kā arī Neredzīgo biedrībai.

Paredzētais Eiropas Savienības struktūrfondu finansējums minētajam projektam ir 13 miljoni eiro, nepieciešamais līdzfinansējums - 2,3 miljoni eiro.

Uzņēmuma "Daugavpils satiksme" valdes locekle Sabīne Šnepste skaidro, ka par līdzfinansējuma finansēšanas avotiem tiks lemts atsevišķi, tiklīdz būs zināmas precīzas projekta izmaksas. Projekts tiek īstenots sadarbībā ar Daugavpils pilsētas domi, kas būs projekta sadarbības partnere, piedalīsies tajā ar savu līdzfinansējumu, kā arī nodrošinās izveidotās infrastruktūras apsaimniekošanu un uzturēšanu. Projektu paredzēts īstenot līdz 2023.gada 1.augustam.

Patlaban AS "Daugavpils satiksme" speciālisti gatavojas dalībai projektu konkursā, tiek izstrādāta tehniskā dokumentācija, veiktas būvprojektu ekspertīzes, gatavota iepirkumu dokumentācija. Būvdarbu sākšana būs atkarīga no attiecīgo Ministru kabineta noteikumu un projekta pieteikuma apstiprināšanas norises. Pasūtītājam vēlamais būvdarbu sākšanas termiņš ir šā gada nogale, savukārt reālākais - 2017.gada būvdarbu sezona.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA