Minskā sākas Rīgas dienas, Ušakovs atklās "Rīgas stūrīti" (“Rižskij kutok”)
20.maijā Ušakovs Minskas lielākajā tirgū “Komarovskoje” atklās “Rīgas stūrīti” («Рижский куток»).
Runā Rīga
2016. gada 19. maijs, 13:28

Minskā sākas Rīgas dienas, Ušakovs atklās "Rīgas stūrīti" (“Rižskij kutok”)

Jauns.lv

No 19.līdz 21.maijam Minskā norisināsies Rīgas dienas. Baltkrievijas galvaspilsētu apmeklēs Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Rīgas domes delegācija. Līgums par abu pilsētu sadarbību noslēgts 1999.gadā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs vizītes Minskā laikā tiksies ar Minskas pilsētas deputātu padomes priekšsēdētāju Vasiliju Panasjuku (Василий Панасюк), Baltkrievijas darba un sociālās aizsardzības ministri Mariannu Šetkinu (Марианна Щеткина) un Baltkrievijas  transporta un komunikāciju lietu ministru, Baltkrievijas-Latvijas starpvaldību ekonomiskās un zinātniski tehniskās sadarbības komisijas līdzpriekšsēdētāju Anatoliju Sivakovu (Анатолий Сиваков).

Rīgas dienās Minskā tiks atklāta izstāde “Rīgas jūgendstils. Arhitektūra un māksla”. Minskas iedzīvotājus koncertos priecēs Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas zēnu koris un solists Daumants Kalniņš, kā arī džeza kvintets Māra Briežkalna vadībā, dziedātāji Intars Busulis un Kristīne Prauliņa.

Savukārt sporta līdzjutēji būs aicināti apmeklēt jauniešu hokeju skolas “Rīga” un Minskas “jaunība” draudzības spēli hokejā.

20.maijā N.Ušakovs Minskas lielākajā tirgū  “Komarovskoje”  atklās “Rīgas stūrīti” («Рижский куток»). Tajā varēs iegādāties Latvijā ražotas pārtikas preces: “Laimas” konfektes un tortes, “RGK” gaļas un “Lībavas” zivju izstrādājumus, “Smiltenes piena” produktus, “Latvijas balzāma” produkciju, “ASalona” suvenīrus, dažādus keramikas traukus. “Rīgas stūrītī” katrs interesents varēs iegūt arī plašu informāciju par Rīgu, sākot ar tūrisma iespējām un beidzot ar jautājumiem par vīzu iegūšanu, muitas noteikumiem un Latvijas likumdošanu biznesa jomā.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Twitter

@nilsusakovs