Muzeju naktī atklās lielformāta fotogrāfiju izstādi par izciliem jelgavniekiem
Biedrības „Kultūras un mākslas centrs „Nātre” veidotās izstādes „Mēs Jelgavā un pasaulē” mērķis ir popularizēt izcilas mākslas un kultūras personības, kuras dzimušas un skolojušās šajā tik senajā, pārsteigumiem pilnajā pilsētā – Jelgavā.
Kultūra
2016. gada 19. maijs, 18:43

Muzeju naktī atklās lielformāta fotogrāfiju izstādi par izciliem jelgavniekiem

Jauns.lv

Šī gada 21. maijā, kad visā Latvijā tiks atzīmēta Muzeju nakts 2016, tuvojoties Jelgavas pilsētas svētkiem, Jelgavas pilī tiks atklāta lielformāta fotogrāfiju izstāde „Mēs Jelgavā un pasaulē”. Biedrības „Kultūras un mākslas centra „Nātre”” un fotogrāfa Aigara Hibnera veidotā izstāde ir stāsts par kultūras un mākslas personībām – jelgavniekiem, kas ar savu talantu un profesionalitāti bagātinājuši kultūrtelpu Latvijā un ārpus tās.

Biedrībai „Kultūras un mākslas centram „Nātre”” viena no galvenajām misijām un mērķiem ir popularizēt laikmetīgās jeb mūsdienu mākslu, kā arī aktualizēt tās nepieciešamību un vairot tās izpratni mūsdienu sabiedrībā, tādēļ stāsts par cilvēkiem, kas veidojuši mūsdienu kultūras un mākslas telpu Latvijā, ir ne mazāk būtisks.

Lielformāta fotogrāfiju izstādes „MĒS JELGAVĀ UN PASAULĒ” koncepcijas pamatā, ko veidojusi projekta idejas autore Dace Indrika un fotogrāfs Aigars Hibneris, ir trīs elementi – Jelgava, personība, stāsts. Jelgava – tā ir pilsēta, kuru visi fotostāsta varoņi sauc par savējo, pilsēta, kurā tie dzimuši vai uzsākuši savu māksliniecisko darbību. Katra personība ir iemūžināta vidē, kas to visvairāk raksturo vai iedvesmo, kopā veidojot 12 stāstus. Izstāde apmeklētājiem ļaus iepazīties ar interesantām personībām: Jelgavas 4. vidusskolas mūzikas novirziena dibinātājiem Agri un Lienu Celmiem, laikmetīgās mūzikas komponisti Līgu Celmu – Kursieti; modes dizaineri, ilustratori un stilisti Baibu Ladigu – Kobayashi,; 8. Pasaules koru olimpiādes čempiona kora (bērnu kora grupā) diriģenti Artu Jurgenovsku; tenoru Juri Vizbuli; modeli Karlīnu Cauni; operdziedātāju Jāni Kurševu, režisori, dramaturģi Daci Micāni – Zālīti; dzejnieku Kārli Vērdiņu, publicistu, filosofu Ilmāru Šlāpinu; Jelgavas Ādolfa Alunāna teātra režisori Lūciju Ņefedovu,; pirmās Latvijas roka skolas „BJMK” dibinātājiem – Endiju un Zani Rožkalniem, Ievu Reinbergu – Ramiņu un Ervīnu Ramiņu; mākslinieci Kati Seržāni.

Biedrības „Kultūras un mākslas centrs „Nātre” veidotās izstādes „MĒS JELGAVĀ un PASAULĒ” mērķis ir popularizēt izcilas mākslas un kultūras personības, kuras dzimušas un skolojušās šajā tik senajā, pārsteigumiem pilnajā pilsētā – Jelgavā. Taču noteikti jāatzīmē, ka šī ir tikai neliela daļa no brīnišķīgajām personībām, par ko būtu vērts stāstīt. Jelgavnieki ir arī izcili fotogrāfi, mākslinieki, dizaineri, dziedātāji, rakstnieki, dramaturgi, gleznotāji, grafiķi, mūziķi. Jelgava var lepoties ar cilvēkiem, kurus varam saukt par SAVĒJIEM!

Izstāde „MĒS JELGAVĀ UN PASAULĒ” no 21. maija līdz 30. jūnijam Jelgavas pils Aula foajē, 2. stāvā.

Biedrības “Kultūras un mākslas centra “Nātre”” izstāde „MĒS JELGAVĀ UN PASAULĒ” tapusi sadarbībā ar fotostudiju „Hibnerstudio” un Jelgavas pilsētas, Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes „Kultūra”, SIA ”ANRU motors”, stādaudzētavas „DIMZAS” un SIA “Jelgavas Pils aptieka” atbalstu.

Karlīna Timofejeva / Foto: Edijs Pālens/LETA