Rīgā kontrolpirkuma laikā pieķer nelegālu "Taxify" vadītāju bez autovadītāja tiesībām
Rīgas pašvaldības policija atgādina, ka lietotni “Taxify” un citas līdzīgas lietotnes nedrīkst izmantot komerciāliem mērķiem, ja nav atbilstošas licences un reģistrēta komercdarbība.
112
2016. gada 19. maijs, 19:21

Rīgā kontrolpirkuma laikā pieķer nelegālu "Taxify" vadītāju bez autovadītāja tiesībām

Jauns.lv

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Rīgas pašvaldības policijas darbinieki kontrolpirkuma laikā pieķēruši autovadītāju, kurš, izmantojot mobilo lietotni “Taxify”, nodarbojies ar komercdarbību bez atbilstošas licences. Tāpat izrādījies, ka autovadītājam spēkā bijis auto vadīšanas tiesību aizliegums. Par notikušo uzsākta administratīvā lietvedība un atsavināts pārkāpumā izmantotais “Subaru” markas transportlīdzeklis.

Šā gada 12.maijā Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Centra pārvaldes darbinieki īstenoja kontrolpirkumu ar mērķi konstatēt pretlikumīgus pasažieru pārvadājumus, kas tiek maskēti kā izmaksu dalīšanas (ridesharing) braucieni. Kontrolpirkuma laikā ar mobilo lietotni “Taxify” kārtības sargi izsauca kādu “Subaru Impreza” markas taksometru, un saņēma pakalpojumu. Uzreiz pēc pakalpojuma saņemšanas automašīnas vadītājs par darījumu neizsniedza čeku, kā arī izrādījās, ka viņam nav atbilstošas licences, kas ļautu sniegt taksometra pakalpojumus.

Brīdi vēlāk, pārbaudot autovadītāja identitāti, pašvaldības policisti noskaidroja, ka viņš ir 1962.gadā dzimis Lietuvas pilsonis, turklāt viņš nevarēja uzrādīt autovadītāja apliecību. Kā skaidroja pats vīrietis, viņam tiesības ceļu satiksmē ir liegtas, jo spēkā stājies auto vadīšanas tiesību aizliegums nesamaksātu sodu dēļ.

Uz notikuma vietu izsaukta Valsts policija, lai vīrietim sastādītu protokolu par transportlīdzekļa, kad spēkā ir vadītāja tiesību aizliegums, bet RPP darbinieki tikmēr uzsāka administratīvo lietvedību par uzņēmējdarbību bez atbilstošas licences. Tāpat galvaspilsētas policisti atsavināja pārkāpumā izmantoto automašīnu.

Rīgas pašvaldības policija atgādina, ka lietotni “Taxify” un citas līdzīgas lietotnes nedrīkst izmantot komerciāliem mērķiem, ja nav atbilstošas licences un reģistrēta komercdarbība. Tāpat policisti atgādina, ka arī turpmāk kontrolēs, vai netiek veikti šādi un līdzīga veida pārkāpumi.

Par uzņēmējdarbību bez atbilstošas licences likumā fiziskām personām paredzēts sods no 280 līdz 700 eiro, konfiscējot administratīvajā pārkāpumā izmantotos priekšmetus vai bez to konfiskācijas. Pēc protokola sastādīšanas RPP lietu nosūtīs Valsts ieņēmumu dienestam izskatīšanai.

Kasjauns.lv / Foto: Rīgas pašvaldības policija