Eksperti vērtē "Vienotības" priekšsēdētāja kandidātu debašu otro kārtu
"Vienotības" priekšsēdētāja amata kandidāti Andris Piebalgs un Edvards Smiltēns.
Politika
2016. gada 19. maijs, 19:38

Eksperti vērtē "Vienotības" priekšsēdētāja kandidātu debašu otro kārtu

Jauns.lv

Aizvadīta partijas "Vienotība" priekšsēdētāja kandidātu publisko debašu otrā kārta, kas bija veltīta starptautiskajiem, drošības un sociālajiem jautājumiem.

PROVIDUS pētniece Iveta Kažoka atzīst, ka šādu publisko debašu organizēšana ir iespēja partijai ne tikai iegūt jaunus līderus, bet arī papildus enerģiju, lai izrautos no stagnācijas: "Mani iepriecina Vienotības ideja partijas iekšienē organizēt jaunu līderu diskusijas – it sevišķi tādēļ, ka iekšējā ideju cīņa nav Latvijas partijām ierasta prakse. Manā vērtējumā debates ir organizētas profesionāli, saistoši un godīgi. Moderators kandidātiem uzdeva virkni neērtus jautājumus, tie palīdzēja skaidrāk iezīmēt priekšsēdētāju kandidātu atšķirības un skatītājiem izvēlēties savu favorītu."

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Pēteris Krīgers norāda, ka abi pretendenti diskusijā parādījuši salīdzinoši labas oratoru prasmes, tomēr pietrūcis konkrētības, kā arī faktu piesaukšanas. Tāpat izteiktas neprecizitātes par sociālo politiku un nav atbildēts jautājums par arodbiedrību tiesībām. "Kopumā es neatbalstu šāda veida diskusijas, jo nemīlu iejaukties svešās lietās, taču abi pretendenti pierādīja, ka ir gana labi runātāji, kuriem tomēr ir kopēja tendence - "peldēšana" jautājumos," uzsver P. Krīgers.

Kā ziņots, "Vienotība" pirms 4. jūnijā gaidāmā ārkārtas kongresa rīko priekšsēdētāja kandidātu – Andra Piebalga un Edvarda Smiltēna – publiskās debates. Debates notiek piecu Latvijas reģionu pilsētās: 10. maijā tās notika Cēsīs, 16. maijā Rēzeknē, 18. maijā notiks Liepājā, 25. maijā Jelgavā, 1. jūnijā Rīgā. Debates vērojamas tiešraidē http://www.vienotiba.lv .

Vairāk par debatēm:

http://www.vienotiba.lv/jaunumi/zinas/vienotibas-priekssedetaja-kandidatu-publiskas-debates/

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA, EPA/LETA