Jaunieši, kuri tautai atrādīja kādas Latvijas skolas pusdienas, paskaidro - ēdiens nav slikts. FOTO
Sabiedrība
2017. gada 28. aprīlis, 14:17

Jaunieši, kuri tautai atrādīja kādas Latvijas skolas pusdienas, paskaidro - ēdiens nav slikts. FOTO

Kasjauns.lv

Kādas Latvijas skolas audzēkņu hobijs - sociālajā tīklā "Instagram" atrādīt, kā viņus baro kādā Latvijas mācību iestādē, pēc publikācijas portālā Kasjauns.lv izsauca visai asu iedzīvotāju diskusiju, pēc kā konta veidotāji nolēma paskaidrot - viņi šīs fotogrāfijas nepublicē, lai parādītu, cik sliktas ir maltītes. Tieši pretēji, ēdiens ir labs un gards.

Skolēni, kuri savu identitāti nolemj neatklāt, skaidro, ka visas nofotografētās pusdienas uz šķīvja saliek paši un tas viss arī tiek apēsts. 

Tikmēr cilvēki, apskatot publicētās fotogrāfijas, sadalījās divās viedokļu frontēs - vieni sacīja, ka, šķiet, ēdināšana skolās pēdējo 10 gadu laikā vispār nav mainījusies un neveselīgās miltu mērcītes aizvien ir lielā cieņā, kamēr citi norādīja, ka pusdienas ir pat ļoti labas.

Daži arī pārmeta skolēniem nepateicību un teica, ka citiem vispār nav ko ēst, kas, visticamāk, arī pamudināja konta autorus paskaidrot, ka viņi gluži vienkārši, bez jebkādiem slēptiem motīviem, grib atrādīt savu ēdienu.

Administratore: "Pusdienas ir garšīgas. Paldies pavārītēm!"

"Skolas pusdienas" atkārtoti sazinājās ar portālu Kasjauns.lv, lai paustu savu nostāju par sabiedrības reakciju: "Kā "Skolas pusdienu" administratore gribu teikt, ka esmu vīlusies visos, kuri raksta naidīgus komentārus. Viss ēdiens tiek ielikts šķīvī ar pašas roku un dakšu - kompozīciju veidoju pati. Pusdienas ir garšīgas, daudz labākas kā citur. Paldies pavārītēm! Ar visu cieņu atvainojos, ja šis kādu aizvainoja. Kā jau teicu - tas nav lai parādītu skolas pusdienu stāvokli. "Smilgam" nav nekāda sakara ar publicēto materiālu, viņš bija tikai daļējs idejas autors. Visiem, kuriem negaršo miltu mērce - neēdiet. Šo gadu "Skolas pusdienas" turpināsies. Paldies atbalstītājiem! Lai valda vistas mērcīte!"

Jaunieši, atbildot uz interesentu jautājumiem, arī sacīja, ka ēdiens viņu novadā skolēniem līdz 12.klasei ir bez maksas, kā arī pastāstīja, ka katrs pats var uzlikt uz šķīvja tik, cik vēlas apēst. 

Daži ļaudis arī slavēja ideju un pauda cerību, ka līdzīgus kontus veidos arī citu Latvijas skolu audzēkņi. 

Profilā "Skolas pusdienas" redzamās porcijas ir no vienas pilsētas skolas un citu iesūtījumi pagaidām netiekot publicēti. Viss ir pašu safotografēts. "Īpaši neizvēlamies, ko bildēt un ko ne – ko paši ēdam, to liekam. Klasesbiedri priecājas, skolotājiem ir vienalga," portālam Kasjauns.lv atklāja konta autore. 

"Skolas pusdienu" administratore arī piebilda, ka pēc tam, kad skola tiks pabeigta, profils, visticamāk, tikšot nodots citiem skolēniem.

Skolēni, parādiet mums savas pusdienas! Sūtiet fotogrāfijas uz kasjauns@kasjauns.lv un norādiet, kurā skolā tās uzņemtas, cik tās maksā u.c.

#sautējums

A post shared by skolas pusdienas (@skolaspusdienas) on

#zupa #krējums #mandarīns

A post shared by skolas pusdienas (@skolaspusdienas) on

#makaroni #backtoschool #2017food

A post shared by skolas pusdienas (@skolaspusdienas) on

#griķi

A post shared by skolas pusdienas (@skolaspusdienas) on

 

Tēmas