foto: LETA
Zināms, ar kādu modeļu netrafarētām mašīnām policija uz ceļiem ķers likumpārkāpējus
Policija satiksmi uzraudzīs ar jauniem netrafarētiem automobiļiem.
112
2017. gada 26. aprīlis, 23:03

Zināms, ar kādu modeļu netrafarētām mašīnām policija uz ceļiem ķers likumpārkāpējus

LETA

Sociālajos tīklos parādījušies video un fotomateriāli, kuros redzamas jaunās satiksmes uzraudzībai paredzētās netrafaretās policijas automašīnas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sociālajā tīklā "Facebook" ievietotajos materiālos redzami "Subaru Forester" apvidus automobiļi un "Škoda Superb" spēkrati, kas aprīkoti ar gaismas signāliem.

Valsts policijas (VP) preses pārstāve Ance Rozīte "Facebook" ievietos materiālus nekomentēja, taču apstiprināja, ka 2.maijā medijiem tiks prezentētas jaunās automašīnas.

VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis jau marta sākumā apliecināja, ka policija maijā saņems 40 satiksmes uzraudzībai paredzētas netrafaretās automašīnas. Viņš norādīja, ka šajā iepirkumā būšot dažādu marku spēkrati.

Kopējā līguma summa ir 2 462 081 eiro ar pievienotās vērtības nodokli. Policija šīs automašīnas nomās.

Šobrīd policijas rīcībā ir septiņas vieglās netrafaretās automašīnas, kas ikdienā tiek izmantotas satiksmes uzraudzībā. Pieci no tām ir "Subaru" un divi ir "Opel" markas spēkrati.

Jau ziņots, ka šogad atbildīgās institūcijas - VP un Ceļu satiksmes drošības direkcija - turpinās darbu pie stacionāro un pārvietojamo fotoradaru ieviešanas.

Pagājušajā gadā par stacionāro fotoradaru konstatētajiem pārkāpumiem piespriestas soda naudas 3,7 miljonu eiro apmērā, un visbiežāk šīs mērierīces pārgalvīgus braucējus konstatējušas Rīgā, Lielirbes ielā, un uz Jelgavas šosejas Ozolnieku novadā.

Pārvietojamo radaru konkursa uzvarētājs vēl nav zināms.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās