foto: LETA
Zaļzemnieki Jūrmalā startēs ar teju vārds vārdā atkārtotiem 4 gadus veciem solījumiem
Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis ir arī šo vēlēšanu mēra amata kandidāts.
Politika
2017. gada 26. aprīlis, 19:10

Zaļzemnieki Jūrmalā startēs ar teju vārds vārdā atkārtotiem 4 gadus veciem solījumiem

LETA

Liela daļa no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Jūrmalā iesniegtās programmas vārds vārdā saskan ar partijas programmu 2013.gada pašvaldību vēlēšanās, liecina Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniegtā programma.

foto: LETA
Jūrmalas domes deputāts Jānis Lediņš skaidro, ka nekas taču nemainās, attiecīgi programma tā pati.

Latvijas Zaļās partijas Jūrmalas nodaļas vadītājs, kas sarakstā startēs ar 3.numuru, Jānis Lediņš, pastāstīja, ka programmā atkārtojas punkti par infrastruktūras uzlabošanu, kas savu aktualitāti nezaudē. Turklāt atkārtoti iekļauti vairāki punkti, kas netika realizēti šajā sasaukumā.

Kā ZZS prioritāte norādīta kvalitatīva izglītība, laba un sakārtota infrastruktūra, nekustamā īpašuma nodokļa sloga mazināšana.

Partija tādiem pašiem vārdiem kā iepriekšējās vēlēšanās sola pielāgot pilsētas un sabiedriskā transporta vidi cilvēkiem ar kustību traucējumiem, pilnveidot nekustamā īpašuma nodokļa atlaižu sistēmu, sniegt atbalstu iedzīvotājiem ar zemiem ienākumiem, kā arī pensionāriem un jaunām ģimenēm.

Tāpat vārds vārdā atkārtojas solījumi nodrošināt nākamajā plānošanas periodā maksimāli efektīvu Eiropas Savienības fondu apguvi pilsētas attīstībai, saglabāt ainaviskos un kultūrvēsturiskos objektus, palīdzēt pārņemt dzīvojamo namu apsaimniekošanu un atbalstīt mājokļu siltināšanas programmu.

ZZS atkārtoti norāda, ka īpašs atbalsts būs pilsētas pašdarbības kolektīviem, veicinot pašdarbības kustību, tāpat tiks atbalstīta pilsētas materiālā un nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšana un atjaunošana, kā arī tiks veicināta tā izmantošana tūrisma piedāvājumā. Partija sola atbalstīt tradicionālās reliģiskās konfesijas.

Abās programmās ZZS sola, ka Priedainē veicinās mazo jahtu ostu attīstību un uzlabos infrastruktūru. Šajā programmā papildu norādīts, ka tiks nodrošināta Jūrmalas ostas attīstība un infrastruktūras sakārtošana, Priedainē labiekārtojot upes malas pieejamību visiem iedzīvotājiem un atpūtniekiem.

Tāpat ZZS vārds vārdā atkārto solījumu Jaundubultos atjaunot vēsturisko pilsētas centru ar augstu pievienoto māksliniecisko vērtību, izveidojot Dubultu laukumu kā visas Latvijas novadu un nevalstisko organizāciju sadarbības vietu tradicionālās kultūras mantojuma kultūrizglītības piedāvājuma realizēšanai jūrmalniekiem un pilsētas viesiem.

Savukārt par Pumpuru vidusskolu gan iepriekšējo, gan šo vēlēšanu programmā norādīts, ka tai jākļūst par rajona kultūras un sabiedriskās dzīves centru.

"Kaugurciemā veiksim labiekārtošanas darbus, attīstot to kā tūrisma vietu, kur nesteidzīgas atpūtas cienītāji var piepildīt sevi," rakstīts abās vēlēšanu programmās.

Atsevišķos solījumos atšķiras vien kāds vārds, piemēram, iepriekšējās vēlēšanās ZZS solīja "izveidot" elastīgu un sociāli atbildīgu pašvaldības nodokļu un nodevu politiku, bet šajās vēlēšanās partija sola to "uzturēt". Ja iepriekšējās vēlēšanās partija solīja atjaunot Jūrmalai nacionālās un starptautiskās nozīmes veselības kūrorta slavu, tad šajās teikts, ka Jūrmalai tiks celta nacionālās un starptautiskās nozīmes veselības kūrorta slava.

2013.gadā ZZS solīja sakārtot ielas un ietves, veloceliņus un atpūtas vietas, lai Jūrmala ir draudzīgākais kūrorts ģimenēm ar bērniem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, bet šajā programmā vārds "sakārtot" nomainīts uz "uzlabot".

Tāpat teju vārds vārdā atkārtojas solījumi par pedagogu piemaksu sistēmu, pilsētas un pludmaļu tīrības uzturēšanu un pieejamību "visiem cilvēkiem, arī ar īpašām vajadzībām un pavisam jaunajiem cilvēciņiem, kas atrodas ratiņos". Nav mainījušies arī plāni, ka Bulduri kļūs par Jūrmalas izglītības centru ar vidējās speciālās un augstākās izglītības iespējām.

ZZS tāpat kā 2013.gadā norāda, ka Valteros un Krastciemā labiekārtos ielas un komunikācijas, bet Kauguros veiks pagalmu labiekārtošanu. Savukārt Slokā tikšot sakārtotas upes malas, radot atpūtas iespējas iedzīvotājiem.

Šajā programmā ir parādījies solījums attīstīt medicīnas tūrisma centru Bulduru slimnīcā, savukārt Slokā attīstīt bērnu rotaļu laukumu, atbalstīt iedzīvotāju atpūtas vietu attīstību un veikparka izveidi.

Programmā norādīts, ka partija turpinās ielu apgaismojuma tīkla attīstību, joprojām nodrošinās naudas balvas audzēkņiem par izciliem sasniegumiem mācībās, brīvpusdienas visiem skolēniem, kā arī turpinās pilnveidot pilsētas attīstību atbilstoši Jūrmalnieku interesēm.

Kā ziņots ZZS Jūrmalas mēra kandidāts gaidāmajās vēlēšanās būs bijušais Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis, kurš iesaistīts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētajā krimināllietā par iespējamu partijas nelikumīgu finansēšanu. Savukārt pašreizējā Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe startēs ar otro numuru.