foto: Zane Bitere/LETA
Reirs: audžuģimenēm nepieciešams mērķtiecīgs un ikdienā jūtams atbalsts
Labklājības ministrs Jānis Reirs.
Sabiedrība
2017. gada 26. aprīlis, 22:20

Reirs: audžuģimenēm nepieciešams mērķtiecīgs un ikdienā jūtams atbalsts

Karlīna Timofejeva

Trešdien, 26. aprīlī, labklājības ministrs Jānis Reirs parakstīja Labklājības ministrijas, Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūta Terapeitiskās stomatoloģijas klīnikas Bērnu nodaļas un RSU Zobārstniecības fakultātes Bērnu studentu klīnikas Sadarbības memorandu.

„Regulāri tiekoties ar jau esošajām audžuģimenēm daudzviet Latvijā, dzirdu par dažādām veselības problēmām, ar kurām ikdienā sastopas ģimenes, tai skaitā par zobārsta nepieciešamību bērniem, nereti krietni ielaistās situācijās. Šis ir viens no praktiskiem soļiem, lai jau drīzākajā laikā ievērojami un efektīvi uzlabotu audžuģimeņu ikdienas dzīvi,” uzsver labklājības ministrs Jānis Reirs, norādot, ka tieši tāpēc pēc sarunām ar profesori Andu Brinkmani, kuras pārziņā ir jaunā Rīgas Stradiņa universitātes Zobārstniecības fakultātes Bērnu studentu klīnika, uzsākta cieša sadarbība.

Sadarbības memorandā paredzēta gan informācijas aprites veicināšana, gan praktiska sadarbība piedāvājot iespēju audžuģimenē esošajiem bērniem veikt mutes dobuma diagnostiku, individuāla plāna sastādīšanu un ārstniecību Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūta Terapeitiskās stomatoloģijas klīnikas Bērnu nodaļā un RSU Zobārstniecības fakultātes Bērnu studentu klīnikā. Tāpat paredzēts regulārs monitorings un vajadzību apzināšana, lai praktiskais atbalsts būtu pieejams ikvienai ieinteresētajai audžuģimenei.

Tāpat preses konferencē ar savu ikdienas pieredzi, jau ilgstoši strādājot bērnu zobārstniecībā, dalījās Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūta Terapeitiskās stomatoloģijas klīnikas vadītāja Anda Brinkmane, kā arī audžumamma Anda Turka, kura strādā sociālā darba jomā un savā ģimenē ir uzņēmusi arī vairākus audžubērnus.