foto: Ekrānuzņēmums
Jauni atklājumi pirms 10 gadiem brutāli nogalinātās latvietes Baibas Saulītes lietā
Baiba Saulīte un viņas kaps Rīgā.
112
2017. gada 26. aprīlis, 14:48

Jauni atklājumi pirms 10 gadiem brutāli nogalinātās latvietes Baibas Saulītes lietā

Kasjauns.lv

Īrijā atklājušies jauni fakti divu bērnu māmiņas Baibas Saulītes brutālās slepkavības lietā  - tiek uzskatīts, ka nauda, kas izmantota, lai samaksātu par sievietes nāvi, ir nākusi no totalizatora kontiem, kas saistīti ar Īrijā bēdīgi slavenajiem brāļiem-noziedzniekiem. 

Portāls "Baltic-ireland.ie", atsaucoties uz īru medijiem, vēstī, ka izmeklētāji atklājuši divus bukmeikeru kontus, kuros joprojām atrodas vairāk nekā 62 tūkstoši eiro un kuri saistīti ar trīs biedējošiem Limerikas badītiem. 

Kāds informācijas avots medijiem atklājis, ka noziedznieku trio vadīja šos kontus, atrodoties aiz restēm, un pieņēma likmes no citiem ieslodzītajiem. 

No šiem kontiem kāds indivīds noņēmis naudu, kas vēlāk tika "iesaistīta" latvietes slepkavībā. 

Portāls vēstī, ka pagaidām gan nav skaidrs, vai nauda izmantota, lai samaksātu par automašīnu, ieročiem vai algotajiem slepkavām, bet ir zināms, ka tai ir saistība ar sievietes nāvi. 

Izmeklētāji izteikuši cerību, ka nauda varētu kļūt par slepkavības atklāšanas atslēgu.

Baiba Saulīte 2006.gada 19.novembrī tika nošauta uz pašas mājas sliekšņa, bet vēl līdz šim par šo slepkavību nav izvirzīta neviena apsūdzība. 

Pēc ilgstošas izmeklēšanas policija uzskatīja, ka ir pietiekams pamats izvirzīt apsūdzības par sievietes nogalināšanu brāļu bandas vadoņiem un nogalinātās sievietes vīram, libānietim Hassanam Hassanam, tomēr prokuratūra noraidīja izmeklētāju ieteikumus, apgalvojot, ka apsūdzību izvirzīšanai trūkst pierādījumu.

2015.gadā saistībā ar brutālu slepkavību tika apcietināti visi trīs brāļi Dundoni – Veins, Džons un Dezijs. Tika atklāts, ka visi trīs Saulītes noslepkavošanas brīdī atradās aiz restēm, taču izmeklētāji uzskata, ka tieši viņi slepkavības realizēšanai nolīguši kādas citas bandas locekļus.