Palīdzēsim Gunitai uzveikt vēzi! Lūgums ziedot
Palīdzību uzveikt ļaundabīgo vēzi lūidz Gunita. Lai viņa izietu ārstniecības kursu Vācijā vēl nepieciešami teju 3000 eiro.
Sabiedrība
2016. gada 20. maijs, 13:20

Palīdzēsim Gunitai uzveikt vēzi! Lūgums ziedot

Jauns.lv

Bērnudārza vadītājai Gunitai Štrausai ir 46 gadi un viņa jau vairāk kā gadu cīnās ar ļaundabīgo audzēju. Latvijā viņai palīdzēt nevarēja, tādēļ viņa tagad atveseļojas Vācijā. Diemžēl tam nepietiek naudas un viņa ļoti lūdz sabiedrības atbalstu. Gunitai var ziedot ar organizācijas „Ziedot.lv” starpniecību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Neskatoties uz to, ka Vācijas ārsti vērtē  Gunitas atveseļošanās dinamiku kā pozitīvu, vēža šūnas samazinās lēni. Tas ir hronisks process, un ārstniecība jāveic tik ilgi, kamēr vēža šūnas ir virs pieļaujamās normas. Atveseļošanās process notiek ļoti lēni, jo ir palikušas stiprākās šūnas, kuras, lai gan reaģē uz terapijas kursu, bet iznīkst ļoti, ļoti lēni. Lai gan Vācijas ārstu pieeja katram pacientam ir individuāla, arī viņi nevar precīzi noteikt ārstēšanās  ilgumu. Šobrīd tiek prognozēts, ka  vēl būs nepieciešami astoņi terapijas kursi trīs mēnešu laikā.

Rīdziniecei Gunitai ir 46 gadi, viņa ir bērnudārza vadītāja. Jau vairāk kā gada garumā viņa cīnās ar ļaundabīgu audzēju. Līdz pērnā gada janvārim Gunita praktiski nekad nebija slimojusi, līdz nonāca slimnīcā ar plaušu iekaisumu, kas nepadevās ārstniecībai. Diagnoze tika uzstādīta tikai pēc četriem mēnešiem. Tika veikta operācija, taču ilgstošajā procesā līdz šokējošajai diagnozei Gunita zaudēja ticību Latvijas medicīnas sistēmai, tādēļ izlēma meklēt ārstniecības iespējas Vācijā.

Hannoveres klīnikā Vācijā Gunitai nekavējoties tika veikta visa nepieciešamā diagnostika. Gunitu pārliecināja mediķu attieksme un individuālā pieeja viņas slimībai. Ar ģimenes, draugu un ziedotāju atbalstu Gunita jau saņēmusi 19 ārstniecības kursus. Analīzes liecina, ka vēža šūnas ir strauji mazinājušas, Gunita pati jūtas labi, tomēr ārstniecība jāturpina līdz vēža šūnu pilnīgai izzušanai. Gunita pateicas visiem ziedotājiem, kuri jau līdz šim ir atbalstījuši viņas cīņu ar smago slimību. Gunita ļoti lūdz ziedotāju atbalstu. Sākotnēji bija plānots, ka astoņiem terapijas kursiem būs nepieciešami 8000 eiro, kuri plānoti tuvāko trīs mēnešu laikā. Taču maija sākumā klīnika ir paziņojusi, ka vienas terapijas maksa ir paaugstinājusies par 500 eiro, kas nozīmē, ka atlikušajiem pieciem kursiem nepieciešami papildus 2500 eiro. Palicis pavisam nedaudz, lai slimība pilnībā tiktu uzveikta! Palīdzēsim Gunitai izārstēties!

Gunita Kasjauns.lv saka: „Šobrīd gandrīz visas vēža šūnas ir iznīcinātas. Atveseļošanās dinamiku vairāki speciālisti vērtē kā ļoti pozitīvu. Tomēr ir nepieciešams pabeigt ārstēšanos un neatstāt ļaundabīgās šūnas. Man nesen palika 46 gadi, divi bērni, un es ļoti vēlos dzīvot, tādēļ rīkojos. Diemžēl man pietrūkst naudas līdzekļu ārstniecības pabeigšanai. Tādēļ lūdzu jūsu atbalstu!”

Ziedot Gunitas ārstniecībai var portālā

ziedot.lv.

Kasjauns.lv/Foto: Rebeka Žeire/LETA

Tēmas