Runā Rīga
2016. gada 20. maijs, 14:56

Uzsāk Krustpils ielas ūdensvada izbūvi, darbu zonās būs ierobežota satiksme

Jauns.lv

Otrdien, 24.maijā, uzsāk ūdensvada izbūvi Krustpils ielā. Projekta „Ūdensvads no Maskavas un Krustpils ielu krustojuma līdz Granīta un Malēju ielu krustojumam, Rīgā” būvdarbu realizācija turpināsies līdz šī gada novembrim. Lai mazinātu ietekmi uz satiksmes plūsmu, ūdensvada izbūves darbi tiks sadalīti pa posmiem.

Būvdarbu pirmais posms uzsāksies 200 m garā Krustpils ielas posmā starp Subates un Sēlijas ielu, virzienā no centra. Satiksmes plūsma šajā būvdarbu zonā tiks organizēta pa vienai joslai katrā virzienā, sašaurinot joslu platumu.

Projekta ietvaros tiks izbūvēts liela diametra (DN500 ) maģistrālais ūdensvads  kopumā 2,7 km garumā. Tiks izbūvēti ūdensvada pieslēgumi uz privātīpašumiem, kā arī pārslēgti esošie pievadi.

Krustpils ielas dzelzceļa pārbrauktuvē paredzēts ūdensvada šķērsojums ar dzelzceļa līnijas Rīga-Krustpils sliežu ceļiem, kur izbūves darbi tiks veikti ar beztranšejas metodi - mikrotunelēšanu. 

Satiksme būvdarbu laikā tiks organizēta atbilstoši Rīgas domes Satiksmes departamenta izsniegtajiem būvdarbu rakšanas atļaujas nosacījumiem un saskaņotajām satiksmes organizācijas shēmām.

Projekta „Ūdensvads no Maskavas un Krustpils ielu krustojuma līdz Granīta un Malēju ielu krustojumam, Rīgā”:

Pasūtītājs un finansētājs: SIA “Rīgas ūdens”;

Projekta autors: SIA “AQUA BRAMBIS”;

Būvuzņēmējs: P/S „VELVE-BGS-KULK”;

Būvuzraugs: SIA “LAKALME”.

Projekta kopējās izmaksas – 2,3 milj. EUR.

SIA “Rīgas ūdens” atvainojas par sagādātajām neērtībām un aicina autovadītājus rēķināties ar satiksmes ierobežojumiem Krustpils ielā un iespēju robežās izvēlēties citus apbraucamos ceļus.

Sadarbībā ar SIA "Rīgas ūdens"

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto