Uz autoceļa Ulbroka – Ogre motociklists traucas ar ātrumu 145 kilometri stundā
Par šo pārgalvību vīrietim būs jāatvadās no savas autovadītāja apliecības uz trim mēnešiem.
112
2016. gada 20. maijs, 15:30

Uz autoceļa Ulbroka – Ogre motociklists traucas ar ātrumu 145 kilometri stundā

Jauns.lv

Uz autoceļa Ulbroka – Ogre virzienā uz Salaspili apturēts motociklists, kas traucās ar ātrumu 145 kilometri stundā, informēja Valsts policija.

Atļauto braukšanas ātrumu par 55 kilometriem stundā pārsniedza 1983.gadā dzimis vīrietis ar "Yamaha" markas motociklu. Par šo pārgalvību vīrietim būs jāatvadās no savas autovadītāja apliecības uz trim mēnešiem, kā arī jāsamaksā naudas sods no 240 līdz 320 eiro apmērā.

Lai novērstu dinamiskāko spēkratu vadītāju veiktos likumpārkāpumus ceļu satiksmē, trešdien Rīgas reģionā norisinājās kontroles reids, kura laikā tika pārbaudīti 74 motobraucēji.

Reida laikā ceļu policijas Speciālo uzdevumu nodaļa darbinieki īpašu uzmanību veltīja tam, lai pārliecinātos vai motobraucēji nav nolocījuši savu spēkratu numura zīmes, tādā veidā apzināti cenšoties slēpt identitāti.

Pārbaudes laikā likumsargi manīja vairākus moto braucējus, kuru spēkrata numura zīmei bija manāmas locījuma vietas.

"Numura zīmju nolocīšana ir ļoti rupjš ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums, kas tiek veikts apzināti ar nodomu izvairīties no soda. Diemžēl, ik gadu, sākoties motociklu sezonai, šādu pārkāpumu nav mazums, tādēļ arī turpmāk visas moto sezonas garumā šim pārkāpumam policisti pievērsīs pastiprinātu uzmanību," saka Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Spēkratu pārbaudes norisināsies arī turpmāk visas moto sezonas laikā, policistiem patrulējot gan ikdienas režīmā, gan arī rīkojot īpašus reidus, norāda policija.

BNS / Foto: Shutterstock