43 gadu vecumā miris pazīstamais gaismu mākslinieks Igors Kapustins
Pērn Igors Kapustins saņēma „Spēlmaņu nakts” balvu par izcilu darbu Latvijas Nacionālā teātra izrādē „Raiņa sapņi”.
Kultūra
2016. gada 21. maijs, 13:54

43 gadu vecumā miris pazīstamais gaismu mākslinieks Igors Kapustins

Jauns.lv

20. maijā 43 gadu vecumā Viņsaulē aizsaukts "Spēlmaņu nakts" laureāts, skatuves gaismu mākslinieks Igors Kapustins. Par viņa pāragro nāvi sēro ne tikai sieva horeogrāfe Liene Stepena un septiņgadīgā meitiņa Darja, bet arī teātru ļaudis.

Tallinas Krievu drāmas teātra tehniskais direktors, Latvijā dzīvojošais teātra gaismu mākslinieks Igors Kapustins mira pēc smagas slimības, tā arī nesagaidījis sava pēdējā darba – Latvijas Nacionālā teātra topošā iestudējuma „Asins kāzas” pirmizrādi, kas notiks 28. maijā.

„Līdzjūtība un izturību tuvajiem kolosālu gaismu mākslinieku Igoru Kapustinu pāragri aizsaulē pavadot,” sociālajā tīklā Facebook.com ierakstījis komponists Kārlis Lācis, kurš tāpat kā daudzi pašmāju mākslinieki, dziļi sēro par kolēģa aiziešanu. „Igora Kapustina nāve ir neizmērojams zaudējums Latvijas teātra mākslai Ir tik neizsakāmi grūti pieņemt, ka Igora vairs nav. Viņš bija ne tikai talantīgs profesionālis, bet arī ļoti, ļoti labs cilvēks,” ar asarām acīs teic režisore Indra Roga.

Igaunijā dzimušais gaismu mākslinieks Igors Kapustins bija viens no atzītākajiem savas nozares profesionāļiem. Viņš skatuves gaismas veidojis neskaitāmām Latvijas teātru izrādēm un bija pieprasīts mākslinieks arī citās valstīs. Pērn Kapustins par izcilu veikumu Nacionālā teātra izrādē „Raiņa sapņi” saņēma gada balvu teātra mākslā, kļūdams par vienu no „Spēlmaņu nakts” laureātiem.

Gaismu mākslinieks Igors Kapustins absolvējis Tallinas Tehnisko koledžu, vēlāk mācījies specializētos gaismotāju kursos Oslo (1998) un Londonā (1999). Kopš 2000. gada strādājis kā gaismu mākslinieks Tallinas krievu teātrī, kopš 2010. gada – arī Latvijas Nacionālajā teātrī, bieži tika aicināts uz Rīgas Dailes teātri. Starp viņa iestudējumiem bijušas arī izrādes Maskavas Gogoļa centrā, A. Čehova Dailes teātrī un Majakovska teātrī, Novosibirskas operas un baleta teātrī, Televivas Gesher un citviet, vēsta informācijas Latvijas Nacionālās operas un baleta mājaslapā opera.lv.

Kasjauns.lv izsaka dziļu līdzjūtību Igora Kapustina tuviniekiem, draugiem un kolēģiem.

Kasjauns.lv / Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva, Ieva Lūka/LETA