foto: Ieva Makare/LETA
Tieslietās tik izglītotajai Jaunajai konservatīvajai partijai misēklis ar priekšvēlēšanu dokumentiem 
Kam negadās?
Politika
2017. gada 18. aprīlis, 14:22

Tieslietās tik izglītotajai Jaunajai konservatīvajai partijai misēklis ar priekšvēlēšanu dokumentiem 

Kasjauns.lv

Pošoties vasaras sākumā, 3.jūnijā, gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, partijas steidz iesniegt nepieciešamos dokumentus attiecīgajās vēlēšanu komisijās. Jaunās konservatīvās partijas rindās netrūkst dokumentu pārvaldībā rūdītu ierēdņu, taču arī viņu iesniegtajos dokumentos vēlēšanu komisija atradusi kādu nepilnību.

Uz Rīgas mēra amatu no Jaunās konservatīvas partijas kandidē, iespējams, slavenākā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniece Juta Strīķe, bijušais KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs un advokāts, bijušais tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Taču pirms Lieldienām, kad partija iesniegusi nepieciešamos dokumentus Rīgas pilsētas Vēlēšanu komisijai, viss gan nav gājis tik gludi – kā telefonsarunā paskaidroja komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins, iesniegtajos dokumentos esot bijis misēklis ar gada skaitli.

Kļūmītes partiju dokumentos neesot retums

“Vienā no izziņām par darba vietu bija iekopējies 2016.gads, 2017.gada vietā. Dēļ šīs neatbilstības dokumenti netika reģistrēti un partijas pārstāvji šo problēmu izlaboja otrā dienā,” pastāsta komisijas priekšsēdētājs.

Centrālajā vēlēšanu komisijā, komentējot šo incidentu, gan piebilda, ka partiju vidū nespēja iesniegt sakārtotus dokumentus ar pirmo reizi priekšvēlēšanu laikā nav nekāds retums.

Jaunās konservatīvās partijas kancelejā, neatklājot personu, kuras izziņā bija iezagusies nelielā aplamība, apstiprināja, ka šāds starpgadījums bijis.