Policija brīdina motobraucējus! Jūs tiekat pastiprināti kontrolēti
Pārbaudes laikā likumsargi manīja vairākus moto braucējus, kuru spēkrata numura zīmei bija manāmas locījuma vietas.
112
2016. gada 21. maijs, 23:36

Policija brīdina motobraucējus! Jūs tiekat pastiprināti kontrolēti

Jauns.lv

Sākoties moto sezonai, Valsts policija sākusi pastiprināti kontrolēt moto braucējus, informēja Valsts policijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lai novērstu dinamiskāko spēkratu vadītāju veiktos likumpārkāpumus ceļu satiksmē, trešdien Rīgas reģionā norisinājās kontroles reids, kura laikā tika pārbaudīti 74 motobraucēji. Reida laikā ceļu policijas Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki īpašu uzmanību veltīja tam, lai pārliecinātos, vai motobraucēji nav nolocījuši savu spēkratu numura zīmes, tādā veidā apzināti cenšoties slēpt identitāti.

Policistu bažas par motobraucēju veiktajiem pārkāpumiem ceļu satiksmē apstiprinājās - pārbaudes laikā likumsargi manīja vairākus moto braucējus, kuru spēkrata numura zīmei bija manāmas locījuma vietas.

Kā norāda Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis, tad numura zīmju nolocīšana ir ļoti rupjš ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums, kas tiek veikts apzināti ar nodomu izvairīties no soda. Diemžēl ik gadu, sākoties motociklu sezonai, šādu pārkāpumu nav mazums, tādēļ arī turpmāk visas moto sezonas garumā šim pārkāpumam policisti pievērsīs pastiprinātu uzmanību.

Par neatļautām numura zīmju manipulācijām Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā transportlīdzekļa vadītājam paredzēta arī atbildība. Piemēram, par braukšanu ar tādu transportlīdzekli, kuram numura zīmes nav salasāmas no attāluma, kas ir divas reizes mazāks par noteikto, transportlīdzekļa vadītājam uzliek naudas sodu 30 eiro apmērā.

Tāpat pārbaudes laikā ceļu policija konstatēja būtisku ātruma pārkāpumu Ikšķiles novadā. Uz autoceļa Ulbroka-Ogre kāds 1983.gadā dzimis vīrietis ar "Yamaha" motociklu traucās ar ātrumu 145 kilometri stundā, pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 55 kilometriem stundā. Par šo pārgalvību vīrietim nu būs jāatvadās no savas autovadītāja apliecības uz trīs mēnešiem, kā arī jāsamaksā naudas sods no 240 līdz 320 eiro apmērā.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA