Kā nodokļu inspektors Aigars "Lauku gaļas veikaliņā" šantažēja saimnieci, pieprasot naudu. VIDEO
Nodokļu inspektors prasījis kukuli par soda nepiemērošanu uzņēmējai, vēsta LTV raidījums "de facto".
Sabiedrība
2016. gada 22. maijs, 22:44

Kā nodokļu inspektors Aigars "Lauku gaļas veikaliņā" šantažēja saimnieci, pieprasot naudu. VIDEO

Jauns.lv

Šonedēļ aizturēts nodokļu inspektors Aigars Kupčus, kurš tiek turēts aizdomās par kukuļņemšanu, piedāvājot kādai zemnieku saimniecības līdzīpašniecei nepiemērot viņai sodu, vēsta Latvijas televīzijas raidījums "De facto ".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņu aizturēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas Iekšējās drošības daļa. Pēc aizturēšanas viņš kukuļņemšanu raidījumam noliedza, tomēr vēlāk viņš atzinies un iesniedzis atlūgumu. Jau iepriekš šī inspektora darbs bija pievērsis VID amatpersonu uzmanību. Kupčus esot prasījis kukuli zemnieku saimniecības "Dimzas" līdzīpašniecei Lidijai Sildarei. Raidījums vēsta, ka 11.aprīlī "Lauku gaļas veikaliņā" ieradās divi nodokļu inspektori - Zigurds Briņķis un Kupčus, kurš devis dažādus mājienus. Tāpat esot mēģināts atrast pārkāpumus par katru cenu.

Sildare raidījumam stāstīja, ka vēlāk Kupčus norādīja prasīto summu - 1400 eiro. Raidījumā gan uzsvērts, ka inspektors, visticamāk, mēģinājis ietekmēt uzņēmējas rīcību, jo pārbaude bija beigusies un sods nebūtu jāpiemēro. Saistībā ar šo situāciju "De facto" vērsās pie Finanšu policijas Iekšējās drošības daļas, kas sāka kriminālprocesu par kukuļņemšanu. Šonedēļ Sildare vienojās, ka satiksies ar inspektoru. Uz tikšanos Kupčus esot ieradies ar dienesta auto, pa ceļam uz nākamo inspicējamo uzņēmumu, un viņam tika iedoti 700 eiro. Pēc kukuļa saņemšanas viņš tika aizturēts.

Raidījums norāda, ka pirms kāda laika Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs sadarbībā ar VID par kukuļa pieprasīšanu aizturēja kādu citu VID darbinieku, kurš solījis panākt lēmuma maiņu. Tomēr toreiz konkrētais lēmums tiktu atcelts jebkurā gadījumā.

Pilns situācijas izklāsts "de facto" video:

BNS/Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tēmas