Skandāls ap Mākslas muzeja kafejnīcas interjeru. Dizainere norobežojas no tur redzamā
Interjera dizainere Meikulāne pašreizējo muzeja kafejnīcas izskatu lūdz nesaistīt ar viņas vārdu, lai arī viņa izstrādāja kafejnīcas koncepciju. Galarezultāts nav tas, kādu domāja Meikulāne.
Kultūra
2016. gada 24. maijs, 08:11

Skandāls ap Mākslas muzeja kafejnīcas interjeru. Dizainere norobežojas no tur redzamā

Jauns.lv

Konkursā par ēdināšanas pakalpojumiem LNMM kafejnīcā uzvarējusī SIA "Ademona" ir sākusi darbu, taču interjers, kādu tā iekārtojusi, atšķiras no konkursa skicē piedāvātā, šodien raksta laikraksts "Diena".

To pastāstījusi SIA "Lolot design" valdes locekle Santa Meikulāne, kuras uzņēmums izstrādājis koncepciju, taču par tās īstenošanu līgums nav ticis noslēgts. "Ademona" interjera gala variantu it kā iekārtojuši paši, bet Meikulāne no tā norobežojas, prasot, lai publiskajā telpā kafejnīcas dizainu nesaista ar viņas vārdu.

"Pēc konkursa rezultātu paziņošanas esmu saņēmusi informāciju par manas interjera koncepcijas uzvaru konkursā un biju gatava turpināt darbu, lai novestu projektu līdz iecerētajam rezultātam. Diemžēl līgums par kafejnīcas interjera dizaina realizāciju netika noslēgts, nesniedzot nekādus paskaidrojumus," stāstījusi Meikulāne un uzsvērusi, ka pašreizējais kafejnīcas dizains un izpildījums nav tas, kas tika paredzēts, tāpēc viņas vārda piesaukšana uzskatāma par maldinošu.

Meikulāne atzīmējusi, ka līdzšinējā sadarbība ar klientu bijusi veiksmīga, un tās rezultātā tapis restorāna "Kaļķu vārti" interjers. Arī par LNMM kafejnīcas skicēm klients ir samaksājis, un šajā ziņā pretenziju nav. Taču tas, kas ir redzams kafejnīcā šobrīd, nav tas, kas iecerē, kurā bija plānots izmantot Latvijas dizaina ražotāju mēbeles un mākslinieku darbus.

LNMM direktore Māra Lāce atzinusi, ka sākotnējā muzeja rekonstrukcijas projektā, kuru izstrādāja Lietuvas arhitekti, bija paredzēts viņu veidots restorāna dizains, taču ekonomijas dēļ tā izveidi pārlika uz nomnieka pleciem. Ar kafejnīcas īpašniekiem sazināties neesot izdevies.

LNMM ēka ieguva Latvijas Arhitektūras gada Lielo balvu.


LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA/Facebook