Dzērājšoferis Rīgā ar varu atgūst savu atņemto auto, lai aizbrauktu ar to mājās
112
2017. gada 30. marts, 14:33

Dzērājšoferis Rīgā ar varu atgūst savu atņemto auto, lai aizbrauktu ar to mājās

Kasjauns.lv

Valsts policistiem vienas dienas laikā divreiz izdevies notvert dzērājšoferi, kurš sēdās pie automašīnas stūres. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Likumsargi informē, ka 29.martā Valsts policija saņēma informāciju no iedzīvotājiem, ka Rīgā, Dārziņu ielas rajonā, pārvietojas automašīna, kuras šoferis, iespējams, ir alkohola reibumā. Policisti Dārziņu ielā apturēja automašīnu "Mercedes Benz", kuras automašīnas vadītājs izrādījās 1969. gadā dzimis vīrietis 2,38 promiļu reibumā. 

Vīrietim tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols pēc 149.15 panta. 4. daļas par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, kas paredz sodīt ar administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšanu uz četriem gadiem.

Pēc administratīvā pārkāpuma protokola sastādīšanas, pārkāpējs ar kājām devās prom, bet policisti izsauca auto evakuatoru un pēc tā ierašanās devās prom no notikuma vietas.

Brīdī, kad auto evakuatora vadītājs veica priekšdarbus automašīnas evakuēšanai, atgriezās automašīnas vadītājs ar rezerves atslēgu komplektu, pielietojot fizisku spēku pret auto evakuatora vadītāju, iesēdās automašīnā un no notikuma vietas aizbrauca.

Pēc notikušā auto evakuatora vadītājs vēlreiz izsauca policijas darbiniekus, kuri, balstoties uz auto evakuatora vadītāja liecībām, sastādīja vīrietim vēl vienu administratīvā pārkāpuma protokolu pēc 149.15 panta. 4. daļas, kā arī pēc 149.4 panta. 1. daļas par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav klāt vadītāja apliecība.

Otro reizi dodoties meklēt automašīnu, policijas darbinieki sastapa 1969.gadā dzimušo vīrieti, kurš bija paspējis automašīnu novietot pie savām mājām un turpināja ceļu ar kājām.