foto: Shutterstock
Hakeru dēļ Lielvārdes novada mājaslapā piedāvā nopirkt viagru
Novadu ziņas
2017. gada 29. marts, 14:00

Hakeru dēļ Lielvārdes novada mājaslapā piedāvā nopirkt viagru

Jauns.lv

Mēģinot apmeklēt Lielvārdes novada mājaslapu "lielvarde.lv" no meklētāja "Google", apmeklētāji tiek novirzīti uz citu vietni.

Vietne, uz kuru tiek novirzīti lietotāji, piedāvā iegādāties viagru no kāda licencēta Kanādas tiešsaistes medikamentu veikala.

Kā norādīja informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" pārstāve Svetlana Amberga, notikušais incidents saistīts ar ievainojamu satura vadības sistēmas "Joomla" versiju. "Ļaundari veica izmaiņas kodā, lai tie apmeklētāji, kas nāk no "Google", tiek pārvirzīti uz citu vietni," skaidroja Amberga.

"Cert.lv" sazinājies ar mājaslapas uzturētājiem, un problēma pagaidām daļēji novērsta - no "Google" iespējams nonākt nepieciešamajā vietnē "lielvarde.lv", bet "Google" redzamais saites nosaukums palicis tāds, kādu to izveidoja ļaundari.

"Cert.lv" pērn oktobrī veica ielaušanās testus 119 Latvijas pašvaldību mājaslapās, no tām 18% jeb 21 tika atrasta kritiska ievainojamība. Vairākas problēmas bija saistītas arī ar plašāk zināmajām un nosacīti drošajām satura vadības sistēmām "Joomla", "Drupal", "Wordpress".