foto: Edijs Pālens/LETA
Ogres mēra vietniekam Helmanim par izspiešanu piespriež 38 000 eiro naudas sodu
Ogres novada domes priekšsēdētāja vietnieks Egils Helmanis.
112
2017. gada 27. marts, 17:52

Ogres mēra vietniekam Helmanim par izspiešanu piespriež 38 000 eiro naudas sodu

LETA

Ogres rajona tiesa šodien piesprieda naudas sodu 100 minimālo mēnešalgu jeb 38 000 eiro apmērā Ogres novada domes priekšsēdētāja vietniekam Egilam Helmanim (VL-TB/LNNK) apsūdzībā par izspiešanu grupā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uz apsūdzēto sola sēdās arī Artūrs Robežnieks, kuram tiesa piesprieda tādu pašu sodu. Pilns spriedums tiesā būs pieejams 11.aprīlī, kad to varēs pārsūdzēts desmit dienu laikā.

Kā aģentūrai LETA komentēja Helmaņa aizstāvis Saulvedis Vārpiņš, apsūdzība viņa klientam un otram apsūdzētajam bija izvirzīta par izspiešanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Viņš piebilda, ka paredzētā soda sankcija par šo noziegumu ir tikai brīvības atņemšana, bet šajā gadījumā tiesa nolēma piespriest naudas sodu, kas advokātam nav saprotami.

Viņš pauda uzskatu, ka šajā lietā ir absolūts pierādījumu trūkums.

Helmanis šovakar izplatījis preses paziņojumu par to, ka rīt, 28.martā plkst.11 rīkošot preses konferenci saistībā ar tiesas spriedumu.

Helmanis uzskata, ka tiesas spriedums ir dīvains un absurds, turklāt šo noziegumu viņš nav izdarījis. Helmanis preses konferencē minēšot varbūtējos iemeslus šādai tiesas rīcībai, kas liecina par tiesu varas iejaukšanos politiskajos procesos.

Kā aģentūrai LETA norādīja nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš, patlaban viņam nav pietiekami daudz informācijas par šo nolēmumu, tomēr piebilda, ka pats Helmanis sabiedrībai plāno komentēt šo procesu un spriedumu. Tāpat politiķis pauda, ka šis ir pirmās instances spriedums, kas vēl nav stājies spēkā.

LETA jau 2009.gadā vēstīja, ka Valsts policija toreiz Helmani aizturēja saistībā ar lietu, kas ierosināta par mēģinājumu izspiest naudu, lai Ogres televīzijā netiktu demonstrēts kompromitējošs sižets. Vienlaikus aizturēts arī tā brīža Ogres televīzijas īpašnieks Robežnieks.

Latviešu nacionālistu kluba paziņojumā tika norādīts, ka "ir pamats uzskatīt, ka lietā iesaistīts Ogres novada domes deputāts Gunārs Kārkliņš, kurš ar savu politisko skandalozo darbību, kas veicinājusi aizdomas par domes deputāta pilnvaru izmantošanu personīgās interesēs, jau vairākkārt piesaistījis mediju uzmanību".

Kārkliņš norādīja, ka Helmanis un Ogres televīzijas īpašnieks Robežnieks aizturēti brīdī, kad mēģinājuši saņemt naudas līdzekļus par kādu Ogres televīzijas veidotu videomateriālu.

Valsts policija toreiz paziņoja, ka abas personas aizturētas aizdomās par to, ka masu medija pārstāvim ar starpnieka palīdzību piedāvāti 6000 latu, lai sabiedrībai neparādītu kādu kompromitējošu materiālu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās