foto: Lolita Ritmanis
Čikāgā mūžībā pavadīts Alberts Legzdiņš
Baznīcā sanākušie pieminēja Legzdiņu.
2017. gada 26. marts, 16:07

Čikāgā mūžībā pavadīts Alberts Legzdiņš

Kasjauns.lv

Simtiem cilvēku Čikāgas (ASV) Svētā Pētera baznīcā atvadījušies no trimdas muzikanta un viena no "Čikāgas piecīšu" pīlāriem Alberta Legzdiņa.

"Atvadas notika ar "piecīšu" dziesmām, gaišiem vārdiem un izjustām atmiņām," savos sociālo tīklu kontos vēstīja Latvijas vēstnieks ASV Andris Teikmanis.

Uzrunu teica arī Latvijas vēstnieks ASV Teikmaņa kungs.

Legzdiņš - muzicējošās trimdas latviešu apvienības "Čikāgas piecīši" dibinātājiem - savas šīs zemes gaitas beidza 17.martā. Ansambli 1961.gadā dibināja Alberts Legzdiņš, Modris Avotiņš, Uldis Ievāns un Jānis Rinkušs; vēlāk sastāvs mainījies. 

Grupas repertuārā bija pašu sacerētas, kā arī latviskotas populāras amerikāņu popmūzikas dziesmas, bez tam - koncertos vienmēr tika iekļauti joki un humoristiski skeči par ikdienu un politikas aktualitātēm. Grupas uzstāšanos vienmēr pavadīja lieliska publikas atsaucība. Čikāgas piecīši regulāri viesojās latviešu centros Amerikas Savienotajās Valstīs un Kanādā. Grupa kļuva par Amerikas latviešu jaunatnes ceļojošo muzikālo sūtni Amerikā un Kanādā. Vēlāk sekoja ielūgumi uz Latviešu jaunatnes centriem arī Austrālijā, Dienvidamerikā un Eiropā. Grupa sniegusi simtiem koncertu latviešu klausītājiem visā pasaulē. Čikāgas piecīši Latviju apmeklējuši piecas reizes.

foto: Facebook
"Čikāgas piecīšu" dziedātājs Armands Birkens.

2013. gadā leģendārajam trimdas ansamblim piešķīra Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu par mūža ieguldījumu. Nu jau aizsaulē aizgājušais Alberts Legzdiņš saņēmisTriju Zvaigžņu ordeni.

Leģendārie "Čikāgas piecīši" laiku lokos

gallery icon
3

„Čikāgas piecīši” DVD izdošanu svin Rīgā un Čikāgā

gallery icon
17

„Čikāgas piecīši” beidzot var kopā pačalot un uzstāties

gallery icon
25