foto: Google Maps
Jaunumi Daugavpils traģēdijā: balkonā, no kura nokrita meitene, kaut kas dega
Bojāgājušās, no 12. stāva nokritušās meitenes, skolabiedrene joprojām smagā stāvoklī atrodas Daugavpils slimnīcā.
112
2017. gada 24. marts, 17:03

Jaunumi Daugavpils traģēdijā: balkonā, no kura nokrita meitene, kaut kas dega

Kasjauns.lv

Daugavpils Kriminālpolicijas priekšnieks Jurijs Saulevičs atklājis detaļas, kā naktī uz 23. martu Daugavpilī bojā gājusi no 12.stāva izkritusī (vai izlekusī) pusaudze un kāpēc viņai līdzās bezsamaņā tika atrasa viņas vienaudze.

Portāls Kasjauns.lv jau rakstīja, ka ceturtdienas, 23. marta, naktī vienā daudzdzīvokļu namā – Ķīmiķu mikrorajonā cietušas divas aptuveni 16 – 17 gadus pusaudzes, kas kārtējo reizi uzjundīja baumas, ka notikušais varētu būt saistīts ar pusaudžu vidū izplatīto pašnāvības spēli „Zilais valis”.

Ceturtdienas naktī Daugavpils neatliekamās palīdzības dienests un policija saņēma izsaukumu, ka kāda meitene nolēkusi no dzīvojamās mājas 12. stāva. Mediķi, ieradušies notikuma vietā, konstatēja, ka pusaudze vēl ir dzīva, bet ar ļoti smagām traumām. Ārsti viņu mēģināja atdzīvināt, bet tas diemžēl neizdevās un ceļā uz slimnīcu viņa nomira. Līdzās bojāgājušajai meitenei bezsamaņas stāvoklī atradās arī viņas skolasbiedrene, kura bija noskŗējusi lejā pie savas draudzenes.

Daugavpils Kriminālpolicijas priekšnieks intervijā radio „Baltkom” atklāja notikušās traģēdijas detalas: „Otrā meitene bija saindējusies ar degšanas produktiem, Pašlaik viņas dzīvībai briesmas nedraud, viņa atrodas slimnīcā.

Notikušā apstākļi pagaidām ir ļoti neskaidri, tiek pārbaudītas vairākas versijas, tai skaitā, arī tas, vai notikušaias nav saistīts ar tā saucamo pašnāvības spēli „Zilais valis”. Tomēr pašreiz nav nekādu pierādījumu tam, ka notikušais saistīts ar „Zilo vali”.

12. stāva balkonā, no kura noktita pirmā meitene, bijis neliels ugunsgrēks, tur kaut kas dega. Tieši kas dega, tiks noskaidrots ekspertīzē”.

Pēc traģēdijas samaņu zaudējusī meitene tika nogādāta Daugavpils slimnīcas reaninmācijā, bet pēc tam bērnu nodaļā. Tā kā iesākumā meitene bija bezsamaņā, nebija zināma viņas identitāte. Tagad viņa ir nākusi pie samaņas un viņas identitāte ir noskaidrota. Tomēr viņas stāvoklis joprojām esot smags. Viņa ir saindējusies, bet nekādu citu ievainojumu viņai neesot, apgalvoja Daugavpils slimnīcā. Izskanējušās runas, ka no 12. stāva it kā esot izlekušas divas meitenes, esot muļķības.