Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvos "Mēnesis uz laukiem"
Izrādi iespējams noskatīties arī 28. maijā un 8. jūnijā.
Kultūra
2016. gada 25. maijs, 13:14

Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvos "Mēnesis uz laukiem"

Jauns.lv

Piektdien, 27. maijā, Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvos šīs sezonas pēdējais jauniestudējums – Ivana Turgeņeva komēdija “Mēnesis uz laukiem” Konstantīna Bogomolova režijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

I. Turgeņevs (1818–1883) ir viens no spilgtākajiem 19. gadsimta krievu rakstniekiem. Lugu “Mēnesis uz laukiem” autors sarakstījis 1850. gadā.

“Turgeņevs nav tikai pārsteidzošs stilists, kurš nodod mums krievu muižnieku dzīves neatkārtojamo atmosfēru un apraksta kungu kārtas laisko dzīvi un bezdarbību. Viņš ir arī spožs psihologs un pat psihoanalītiķis,” sākot darbu pie izrādes, minēja K. Bogomolovs. Līdz ar to tieši cilvēka daba, jūtu pasaule un pievilkšanās spēks starp sievišķo un vīrišķo iestudējumā režisoru interesējusi visvairāk.

Saīsinot, bet saglabājot I. Turgeņeva tekstu, K. Bogomolovs pievērsies galveno varoņu jūtu intensitātei. Līdz ar to autora dotais laikmets režisoru nav interesējis, lugas darbība pārnesta uz mūsdienām, notikumi risinās kādā lauku skolā, kurā ikdienas laiskumu un rutīnu izjauc jauna skolotāja ierašanās, uzjundot negaidītas kaislības.

Izrādes centrā izvirzīti četri varoņi – Natālija Petrovna (Inese Kučinska), Rakitins (Gatis Maliks), Beļajevs (Sandis Pēcis) un Veročka (Kaspars Kārkliņš).

Šis ir K. Bogomolova trešais iestudējums Liepājas teātrī, tāpat kā abos iepriekšējos režisors sadarbojies ar scenogrāfi un kostīmu mākslinieci Larisu Lomakinu un gaismu mākslinieku Mārtiņu Feldmani. Iestudējuma vajadzībām izmantots Leona Brieža tulkojums.

Izrādi iespējams noskatīties arī 28. maijā un 8. jūnijā.

Karlīna Timofejeva / Foto: Ziedonis Safronovs