foto: Vida Press
Daugavpilī pusaudze veikusi pašnāvību: nolec no 12. stāva un nositas?
Daugavpilī divas aptuveni 16 – 17 gadus pusaudzes it kā esot veikušas pašnāvību.
112
2017. gada 24. marts, 10:49

Daugavpilī pusaudze veikusi pašnāvību: nolec no 12. stāva un nositas?

Kasjauns.lv

Daugavpilī ceturtdienas, 23. marta, naktī divas aptuveni 16 – 17 gadus pusaudzes it kā esot veikušas pašnāvību, kaut gan oficiāls apstiprinājums no policijas par to nav saņemts. Abas meitenes esot skolasbiedrenes un Daugavpils novada iedzīvotājas.

Traģēdijas notikušas vienā rajonā – Ķīmiķu mikrorajonā. Pagaidām nav zināmi traģēdijas tuvāki apstākļi. Tas kārtējo reizi uzjundījis baumas, ka notikušais varētu būt saistīts ar pusaudžu vidū izplatīto pašnāvības spēli „Zilais valis”.

Ceturtdienas naktī Daugavpils neatliekamās palīdzības dienests un policija saņēmusi izsaukumu, ka kāda meitene nolekusi no dzīvojamās mājas 12. stāva. Mediķi, ieradušies notikuma vietā, konstatēja, ka pusaudze vēl ir dzīva, bet ar ļoti smagām traumām. Ārsti viņu mēģināja atdzīvināt, bet tas diemžēl neizdevās un ceļā uz slimnīcu viņa nomira. Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes speciāliste Ksenija Belova pavēstījusi, ka tāds gadījums tik tiešām noticis un policijā uzsākts kriminālprocess par nepilngadīgas personas nāvi. Pagaidām arī nav zināms, vai meitene pa logu izlekusi labprātīgi, vai arī viņu kāds izgrūdis, vai tas ir nelaimes gadījums. Pašlaik norit izmeklēšana un, domājams, tuvākajā laikā policija nāks klajā ar oficiālu paziņojumu.

Tai pašā naktī mediķu palīdzība, pēc neoficiālas informācijas, esot bijusi vajadzīga vēl vienai meitenei. Viņa esot atrasta bezsamaņas stāvoklī. Tiek pieļauts, ka viņa bijusi saindējusies. Vai abi gadījumi savā starpā ir bijuši saistīti, pagaidām nav zināms. Sociālajos tīklos minēts, ka abas meitenes esot bijušas skolasbiedrenes.

Belova Kasjauns.lv pavēstīja: “Šobrīd policijas rīcībā esoša informācija liecina, ka pirms notikuma, blakus bojā gājušai meitenei ir bijusi otra meitene, kura savukārt nav mēģinājusi veikt ar suicīdu saistītas darbības, un pašlaik viņas dzīvībai briesmas nedraud.

Lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus Valsts policijas Daugavpils iecirknī ir uzsākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana. Tostarp tiks pārbaudīts, vai konkrētais gadījums ir saistīts ar minēto personu iesaistīšanos jebkādu izaicinājuma spēļu vai to elementu īstenošanā.

Sīkākas izmeklēšanas detaļas izmeklēšanas interesēs policija pagaidām nekomentē, bet noteikti informēs sabiedrību par izmeklēšanas rezultātiem”.