foto: Publicitātes foto
Satiec savu meistaru un iepazīsti cilvēka mūža godus
Runā Rīga
2017. gada 23. marts, 15:20

Satiec savu meistaru un iepazīsti cilvēka mūža godus

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Jau 11. reizi visā Latvijā norisināsies pasākums „Satiec savu meistaru!”, kas tradicionāli notiek vienlaikus ar projektu „Eiropas amatu prasmju dienas” – no 2017. gada 31. marta līdz 2. aprīlim. Arī „Nodibinājums Māras loks” kopā ar godu veicējiem Ramantu un Dari Jansoniem, kā arī folkloras kopu „Silavoti” 31. martā un 1. aprīlī Rīgas Centrālajā bibliotēkā (Brīvības ielā 49/53, 2.stāvā) aicina iepazīt cilvēka mūža galvenos godus - krustabas, vedības un bedības.

Visiem godiem ir viens mērķis: ievest cilvēku jaunā dzīves lokā.  Lai mūža dzīvošana būtu tīkama un daiļa, tad svarīgākos dzīves brīžos to rotā svinīgām ieražām. Tādi brīži ir mūža iesākums, kad ievedot bērnu dzimtā rīko - KRUSTABAS. Bērnam pieaugot to, nu jau jaunieti, ieved pieaugušo kārtā. Nākamais mūža gods un svarīgākais  ir VEDĪBAS - mūža drauga ņemšana. Vedības ir mistērija, kuras laikā atved mājās cilvēku,  tādējādi izšķirot visu nākamo cilvēka mūža izdošanos vai neizdošanos. Pēdējais mūža gods kad miruša cilvēka augumu nodod Zemes Mātei. Tas ir noslēgums šim mūžam un sākums mūžībai – tas ir gals un sākums.

Pasākuma norises vieta ir Rīgas Centrālā bibliotēka, Brīvības ielā 49/53 (2. stāvs). 31. martā plkst. 11:00 iepazīsim Krustabu norises, bet no plkst. 15.30 – Bedību godu. Savukārt 1. aprīlis no plkst. 11:00 būs veltīts Vedību norišu apskatam.

Tālrunis uzziņām: 29511148, e-pasts: marasloks@gmail.com