19 gadus veca "Range Rover" vadītāja pa Jūrmalas šoseju triecas ar 154 km/h
112
2017. gada 23. marts, 12:24

19 gadus veca "Range Rover" vadītāja pa Jūrmalas šoseju triecas ar 154 km/h

Kasjauns.lv

22. martā ap pulksten 16:00 Valsts policijas Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki, kontrolējot atļautā braukšanas ātruma ievērošanu ar netrafareto policijas automašīnu, pamanīja automašīnu "Range Rover", kas pa Ulmaņa gatvi Rīgas virzienā traucās ar ātrumu -154 kilometri stundā, portālu Kasjauns.lv informēja Valsts policijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Konkrētajā vietā atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, tātad automašīna pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu par vairāk nekā 60 kilometriem stundā.

Apturot automašīnu, policijas darbinieki konstatēja, ka tās vadītāja ir 1997. gadā dzimusi jauniete, kurai policijas darbinieki sastādīja Administratīvā pārkāpuma protokolu pēc 149.8 panta 20. daļas, nosakot soda naudu 400 eiro apmērā un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšanu uz 6 mēnešiem.

Kā uzsver Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis: “Šāda ātruma izvēle skaidri parāda autovadītājas nerēķināšanos ar citiem satiksmes dalībniekiem, jo braucot ar ātrumu, kurš vairāk nekā par 60 kilometriem stundā pārsniedz atļauto, vadītāja būtiski apdraud ne vien savu, bet arī visu apkārtējo satiksmes dalībnieku veselību un dzīvību.”

 Minēto pārkāpumu policijas darbinieki fiksēja ar netrafareto policijas automašīnu, kas ir viens no visefektīvākajiem veidiem agresīvu un pārlieku steidzīgu autovadītāju fiksēšanai. Kā norāda Krapsis: “Jau maijā Valsts policija saņems 40 jaunas netrafaretas policijas automašīnas, kas ļaus mums maksimāli efektīvi cīnīties ar agresīvajiem braucējiem un rupjiem ātruma pārkāpumiem.”

Kasjauns.lv