foto: Mārtiņš Ziders
Rīgā nosvin pirmizrādi filmai, kuru veidoja četrus gadus! FOTO
„Tas, ko viņi neredz” galvenie aktieri – Jevgēnijs Tkačuks un Katerīna Špica - pirms pirmizrādes pozē fotogrāfiem kopā ar filmas scenāristu un režisoru Staņislavu Tokalovu (vidū).
Kultūra
2017. gada 23. marts, 11:03

Rīgā nosvin pirmizrādi filmai, kuru veidoja četrus gadus! FOTO

Kasjauns.lv

No 24. marta kinoteātros visā Latvijā var noskatīties Staņislava Tokalova psiholoģisko drāmu „Tas, ko viņi neredz”. Tikai pagājušajā nedēļā tika pabeigta ieskaņošana Londonā, tika izgatavotas kopijas, un šobrīd filma ir ceļā uz kinoteātriem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

22. marta vakarā uz filmas pirmizrādi „Kino Citadele” pulcējās simtiem kino cienītāju, kā arī filmas veidotāji un aktieri. Pirms ieejas kino zālē sanākušie baudīja vīnu, kā arī varēja aprunāties ar filmas radošo komandu. Filmas scenāristam un režisoram Staņislavam Tokalovam šī ir debijas pilnmetrāžas filma. Pirmizrādes vakarā viņš pateicās visai komandai par darbu, kā arī atbalstītājiem par līdzekļiem, lai filmu varētu uzņemt un pabeigt. Tokalovs darbu pie šīs filmas uzsāka pirms četriem gadiem.


Uz pirmizrādi no Krievijas ieradās abi galveno lomu atveidotāji – Jevgēnijs Tkačuks un Katerīna Špica, kā arī Latvijas aktieris Arnis Līcītis, epizodisko lomu atveidotāja Raimonda Mazbursa. Filmā nozīmīga loma uzticēta arī Jaunā Rīgas teātra aktierim Andrim Keišam, bet viņš diemžēl pirmizrādi neapmeklēja. Tokalovu ar debijas filmu sveica arī kino zinātniece un Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma.

Filmas „Tas, ko viņi neredz” pirmizrāde

22. marta vakarā notika Staņislava Tokalova filmas „Tas, ko viņi neredz” pirmizrāde.

gallery icon
69


Filmas „Tas, ko viņi neredz” žanrs – psiholoģiskā drāma ar zinātniskās fantastikas elementiem. Filmas sižeta pamatā ir medmāsas attiecības ar savu pacientu Nikolā, kurš, eksperimentējot ar mākslīgā intelekta radīšanu, ir nonācis dziļā komā. Nikolā gaida ilgs un grūts atveseļošanās periods, ko sarežģī mākslīgais intelekts „Anna”, kuras mērķis ir panākt, lai Nikolā piederētu tikai viņai.

Filmas "Tas, ko viņi neredz" uzņemšana

Režisora Staņislava Tokalova pilnmetrāžas filmas „Tas, ko viņi neredz” uzņemšana.

gallery icon
45


Kasjauns.lv/ Foto: Mārtiņš Ziders