Girss Maskavā aizstāv Lipmanu un turpina gānīt Latviju. VIDEO
Uz Krieviju pārcēlies „krievvalodīgo” aizstāvis un par nacionālo naida kurināšanu Latvijā apsūdzētais Illarions Girss Maskavā turpina savu pret Latviju vērsto kampaņu.
Politika
2016. gada 25. maijs, 17:03

Girss Maskavā aizstāv Lipmanu un turpina gānīt Latviju. VIDEO

Jauns.lv

Skandalozais organizācijas „Russkaja zarja” un tā dēvēto krievvalodīgo tiesību aizstāvis Illarions Girss, kurš pirms mēneša pameta Latviju, lai pārvāktos uz savu mīlēto Krieviju tagad savas pret Latviju vērstās nomelnošanas kampaņas realizē Maskavā, uzstājoties prokremliskajā ziņu aģentūrā „Regnum”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jāatgādina, ka aģentūra „Regnum” nekad nav izcēlusies ar lojālu vai pat pieklājīgu attieksmi pret Latviju. Piemēram, 2012. gadā pat ar ārlietu ministra Edgara Rinkēviča lēmumu Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļāva bijušo „Regnum” galveno redaktoru un kādreizējo prezidenta Vladimira Putina pārvaldes vadītāju Modestu Koļerovu un par Baltijas valstīm atbildīgo „Regnum” redaktoru Igoru Pavlovski. Tagad Girss aģentūrā „Regnum”  atradis domubiedrus, kas viņam devuši vaļu izpausties.

Savā jaunākajā videouzrunā  Girss aizstāv Latvijas Hokeja federācijas prezidentu Kirovu Lipmanu, kurš nesen izpelnījās skandalozu slavu ar savu interviju Krievijas portālam sportfakt.ru. Tajā Lipmans bija izteicies: „Daudzi latvieši ir ļoti lieli nacionālisti. Viņiem ir spēcīgas antipātijas pret krieviem, pret ebrejiem. Ja es nebūtu ebrejs, bet gan latvietis, attieksme būtu pavisam cita un mani nēsātu uz rokām. Zvēru, tā tas ir.'” Drošības policija Lipmana izteikumus novērtējusi kā  provokatīvus, kas neveicina sabiedrības saliedētību, bet tajos nesaskatīja nacionālā naida izraisīšanas pazīmes, kas varētu Lipmanu nosēdināt uz apsūdzēto sola.

Savā videokomentārā Girss slavē Lipamanu par drosmi teikt patiesību un norāda, ka nelatviešiem Latvijā neatļaujot strādāt ne valsts pārvaldē, ne uzņēmumu vadībā. Vienlaikus viņš par meļiem nodēvējis visus tos, kas nosoda Lipmana izteikumus.

 „Mūsdienu Latvijā, ja tu neesi latvietis, tu esi otrās šķiras cilvēks un pret tevi izturas savādāk,” teicis Girss.

Jātagādina, ka Girsam šoruden būtu jāstājas Liepājas tiesas priekšā par nacionālā naida kurināšanu, kas saskatīta viņa rakstu darbos. Tāpat pret Girsu Latvijā ir bijuši ierosināti vairāki kriminālprocesi gan par Latgales autonomijas pieprasīšanu, gan ieroča glabāšanu. Tomēr ņemot vērā, ka Girss pārcēlies uz dzīvi Krievijā, jāšaubās, vai viņš stāsies Latvijas tiesas priekšā.

Girsa ziņu aģentūras „Regnum” publicēto uzrunu skatieties videosižetā (krievu valodā).

Illarions Girss aizstāv Kirovu Lipmanu    


Kasjauns.lv/Foto: Ieva Lūka/LETA