Kauguros atklāta dzīvokļu apzagšanas sērija
112
2016. gada 25. maijs, 17:21

Kauguros atklāta dzīvokļu apzagšanas sērija

Jauns.lv

Kopš aprīļa vidus gaišā dienas laikā Jūrmalā notikušas vairākas zādzības no dzīvokļiem. Policisti starp šiem noziegumiem saskatīja likumsakarības un atklāja, ka gandrīz visus no tiem īstenojuši trīs vīrieši. Valsts policijas Rīgas reģiona Jūrmalas iecirkņa kriminālpolicisti divus no iespējamiem garnadžiem ir aizturējuši. Arī trešā iespējamā līdzdalībnieka identitāte ir noskaidrota un pašreiz notiek viņa meklēšana.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

     Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde saņēma informāciju par vairākiem apzagtiem dzīvokļiem Jūrmalas mikrorajonā Kauguros. Vienā no gadījumiem zagļi bija iekļuvuši pa pirmā stāva logu, to atspiežot, savukārt citos gadījumus – sabojājot durvju slēdzenes. Zādzības izdarītas pa dienu un pievakarē. Zagļi bija ņēmuši visu, kas vērtīgs, tostarp dārglietas, tehniku un dažādus sadzīves priekšmetus.

     Valsts policijas Rīgas reģiona Jūrmalas iecirkņa kriminālpolicisti, pārbaudot vairākas versijas, konstatēja, ka noziegumus vieno kopīgas nianses. Aizdomas krita uz diviem vīriešiem, kuri dzimuši 1986. un 1987. gadā. Abi jau iepriekš vairākas reizes sodīti par mantiskiem noziegumiem, tostarp zādzībām.

     17. maijā Jūrmalas policisti abus aizdomās turamos jaunos vīriešus Kauguros aizturēja. Pārmeklējot viņu uzturēšanās vietas, tika atgūta daļa no nozagtajām mantām, kā arī instrumenti, ar kuru palīdzību uzlauztas durvis.

     Turpinot darbu, policisti noskaidroja, ka zādzības izdarījis vēl kāds vīrietis. Tātad pavisam kopā ļaundari bijuši trīs. Pēdējais aizdomās turamais šobrīd atrodas meklēšanā.

     Kopā pēdējā pusotra mēneša laikā Jūrmalā notikušas četras zādzības no dzīvokļiem. Pašreiz policijas rīcībā ir informācija, kas apliecina minēto vīriešu saistību ar vismaz trīs dzīvokļu apzagšanas gadījumiem. Trijotne tiek turēta aizdomās arī par 14. maijā izdarītu velosipēda zādzību.

     Dzīvokļus, ko apzagt, ļaundari nav izvēlējušies nejauši. Viņi izraudzījušies mājokļus ar labas kvalitātes, dārgiem logiem un žalūzijām, un ievākuši informāciju par saimnieku turību.

     Valsts policijai ir pamatotas aizdomas, ka trijotne saistīta arī ar citām Jūrmalā notikušām zādzībām.

     Saistībā ar notikušajām zādzībām uzsākti vairāki kriminālprocesi


Kasjauns.lv / Foto: Valsts policija