Smiltēns: "Vienotībai" bija skaidri jāpiesaka ambīcijas vadīt Tieslietu ministriju
Smiltēns neslēpj, ka pašreizējai partijas valdei atsevišķos jautājumos pietrūka rīcībspējas, kā arī nepieciešams izvērtēt, kas noticis partijā valdības veidošanas laikā.
Politika
2016. gada 25. maijs, 20:38

Smiltēns: "Vienotībai" bija skaidri jāpiesaka ambīcijas vadīt Tieslietu ministriju

Jauns.lv

Valdības veidošanas laikā "Vienotībai" bija skaidri jāpiesaka ambīcijas uz Tieslietu ministriju (TM) un jānovelk "sarkanās līnijas", šodien partijas priekšsēdētāja amata kandidātu debatēs sacīja Edvards Smiltēns.

"Vienotības" priekšsēdētāja amata kandidāti - Smiltēns un Andris Piebalgs - šodien diskutēja par tiesiskumu, un starp politiķu minētajām problēmām bija maksātnespējas jautājumi, laiks, tiesu ātrdarbība, kā arī situācija Korupcijas apkarošanas un novēršanas birojā.

Tāpat kandidāti atbildēja uz jautājumu par iespējamo atbalstu regulējumam par partnerattiecību reģistrāciju. Smiltēns sacīja, ka sabiedrībā, arī partijā, nav neviennozīmīgas attieksmes pret šo jautājumu. Tāpēc šādu regulējumu nevar virzīt pirms diskusijas partijā, jo vispirms jāformulē partijas nostāja, uzsvēra politiķis.

Arī Piebalgs piekrita, ka šis jautājums ir neviennozīmīgi vērtēts, bet atzina, ka partijai jāpieņem konkrēta pozīcija un no tā nevar slēpties.

Piebalgs: "Vienotības" reitingi liecina, ka situācija ir sarežģītāka, nekā sākumā likās

Debatēs diskutēts tika arī par partijas reitingu jautājumu, un Andris Piebalgs atzina, ka, viņaprāt, situācija ir sarežģītāka, nekā sākumā šķita.

Viņš par "šoka ziņu" nosauca to, ka "Vienotības" reitings jau divus mēnešus esot zem 5%. Politiķis uzsvēra, ka partijai nākotnē nepieciešams ļoti skaidri definēt galveno politisko mērķi. Viņaprāt, par šādu mērķi varētu kļūt nabadzības izskaušana sabiedrībā. Tāpat būtiski esot panākt katra biedra uzticību partijai un veiksmīgi startēt pašvaldību vēlēšanās.

Savukārt Edvards Smiltēns pauda neizpratni par šādu "apsēstību ar reitingiem", turklāt būtu jāredz arī citas pētījumu kompānijas reitingi. Viņš uzvēra, ka partijā nepieciešamas pārmaiņas pēc būtības. Tāpat esot nepieciešams skaidri definēt, kas partiju vieno, sacīja Smiltēns, piedāvājot par mērķi noteikt spēcīgu cilvēku, kas var paļauties uz savu valsti. Šajā jautājumā būtiska ir izglītība, tiesiskums, uzņēmējdarbības vide u.c.

Viņaprāt, partiju plosījis tas, ka mērķi un likumprojekti nāca no Saeimas deputātu un "Vienotības" valdes puses, kas dažkārt varēja konfliktēt ar viedokļiem nodaļās.

Smiltēns arī norādīja, ka pašreizējai partijas valdei atsevišķos jautājumos pietrūka rīcībspējas, kā arī nepieciešams izvērtēt, kas noticis partijā valdības veidošanas laikā.

Kā ziņots, "Latvijas faktu" veiktā aptauja liecina, ka maijā "Vienotību" atbalstīja 4,1% respondentu, aprīlī - 3,7%, bet martā - 5,5%.

Kā ziņots, "Vienotība" 4.jūnijā pulcēsies uz ārkārtas kongresu, kurā tiks pārvēlēta partijas vadība.


LETA, Kasjauns.lv / Foto: Evija Trifanova/LETA, Ieva Čīka/LETA