"Latvijas Gada Motocikls 2016" testos satiekas moto pasaules svaigākie piedāvājumi. FOTO
Sabiedrība
2016. gada 26. maijs, 13:20

"Latvijas Gada Motocikls 2016" testos satiekas moto pasaules svaigākie piedāvājumi. FOTO

Jauns.lv

Šogad vasaras saulainais iesākums licis saviļņoties visai Latvijas motobraucēju saimei. Ātri pagaisusi ziemas miegainība un nospodrinātais dzelzs kumeļš jau nes savu saimnieku pa pilsētu labirintiem un lauku plašumiem. Motocikli uz ielām traucas mums garām, un ne mazums malā stāvētāju, tos pavadot ar skatienu nodomā, ka laiks arī viņiem sameklēt savu dzelzs draugu. Un katram izvēle būs savādāka: liels un ērts, varbūt tomēr mazs un ātrs, spožs vai nemanāms. Daļai tas būs pirmais motocikls, bet kādam jau neskaitāmais.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Mototransporta ražotājiem nav viegls uzdevums straujajā dzīves ritmā, kad katru gadu patērētājs gaida jaunu telefonu, planšeti, jaunu seriālu televīzijā un disku no mīļākās grupas, iesaistīties šajā skrējienā. Tiek piedāvātas jaunas nianses tehniskajos risinājumos, pielikts vai atņems zirgspēks, pieslīpēts, vai kardināli mainīts dizains. Mūsdienu motocikls bez nemitīgām ārēja dizaina risinājumu izmaiņām, ietvert sevī mūsdienu visjaunākās vadības tehnoloģijas, zem sava krāšņā apvalka slēpjot simtus zirgspēku, kuri ar modernu elektroniku  tiek savaldīti, ik mirkli analizējot braukšanas situāciju. Tomēr jāatzīst, ka jauno motociklu tirgū blakus šiem tehnoloģiju ''monstriem'' un ērtajiem lielceļa kruīzeriem, atrodami arī vienkārši, nelielas kubatūras klasiska stila motocikli, padarot moto pasauli ļoti plašu un  interesantu, sava braucamā izvēlē.

Ar tik plašu motociklu spektru Latvijas Gada Motocikls žūrija sastapās arī šoreiz, jaunajā testu sesijā. Lai arī Latvijas jauno motociklu tirgus šķiet mazs, konkursa dalībnieki varēja piedāvāt ļoti interesantu jauno modeļu buķeti, pietiekamā daudzumā, lai arī apakškategorijās  veidotos konkurence. Šī gada pretendenti uz Latvijas Gada Motocikls nomināciju ir:

BMW R1200RS

BMW S1000RR

Can-Am Spyder F3T

Harley Davidson FLHX STREET GLIDE

Harley Davidson Sportster Fourty Eight 1200

Honda Africa Twin CRF 1000L

HONDA NC750XD

Husqvarna 701 Enduro

KTM 690 Enduro R

KTM Super Duke 1290 GT

Mash Adventure 400

Mash Scrambler 400

MV Agusta F4

MV Agusta Turismo Veloce Lusso 800

SWM R500R

Yamaha R1

Yamaha XSR 900/700

Žūrijas pamata sastāvs paliek nemainīgs apvienojot motosporta profesionāļus un mediju pārstāvjus, tai skaitā konkursa  aizsācēji un organizatori: raidījuma "Motociklisti" veidotājs Arnis Blodons, auto moto vecākais tiesu eksperts Oskars Irbītis un žūrijas  priekšsēdētājs MCA un MC VBO prezidents  Aivars Freimanis.

Jau pirms konkursa sākuma bija skaidrs, ka īpašu interesi raisīs ilgi gaidītā, jaunā "Honda Africa Twin CRF 1000L" ar multifunkcionālo  automātisko ātrumkārbu, jaunākā "KTM Super Duke" versija, enduro konkurentu "Husqvarna", KTM un SWM cīņa, kā arī BMW spēja noturēt  uzvarētāja statusu. "Harley Davidson" komfortablajam "Street Glide" konkurentos nāca jaunākais "Can-Am Spyder" piedāvājums. Ļoti pozitīvi  tika uzteikti arī jaudīgie Yamaha XSR un MV Agusta Turismo modeļi. Profesionāļi ''noņēma skaidu'' un salīdzināja "BMW S1000RR" un  "Yamaha R1" spējas. Patīkams pārsteigums bija "Mash Scrambler" piedāvātais stilīgais pilsētas transporta agregāts. Un visi konkursa  dalībnieki, protams, cer uz galveno balvu: ''Latvijas Gada Motocikls 2016''.

 

Mārtiņš Ziders / Foto: Mārtiņš Ziders