Policija meklē Ati Artemjevu – modes dizaineris savācis savu bērnu un pazudis (papildināta ziņa)
Artemjevs pastaigas laikā dēlu aizvedis prom ar automašīnu. Puisēna māte ir ļoti nobažījusies.
112
2016. gada 26. maijs, 18:19

Policija meklē Ati Artemjevu – modes dizaineris savācis savu bērnu un pazudis (papildināta ziņa)

Jauns.lv

Artemjevs pēdējo reizi publiski redzēts pagājušajā svētdienā, 22.maijā. Viņš tajā dienā ieradies krīzes centrā Ventspilī, kur, par spīti bāriņtiesas liegumam, paņēmis savu piecus gadus veco dēlu un devies nezināmā virzienā. Policija lūdz iedzīvotāju palīdzību vīrieša meklēšanā.

Ata Artemjeva rīcību apstiprinājis bērna mātes advokāts Guntis Lauskis. Kā informē portāls Skaties.lv, krīzes centrā bērns bijis tāpēc, ka vajadzējis rehabilitāciju pēc tam, kad Artemjevs, neinformējot māti, bija izņēmis bērnu no bērnudārza un 39 dienas turējis pie sevis. Mātei bijušas ierobežotas iespējas komunicēt ar savu bērnu. Par šāda veida uzvedību Artemjevs arī izpelnījies bāriņtiesas liegumu tuvoties bērnam.

LTV raidījumam "Panorāma" bērna māte atklāj, ka viņš vienkārši piebraucis, nolaupījis mazo un aizbraucis. Intervijas laikā redzams, ka angliski runājošajai sievietei trīc rokas. Raidījums arīdzan informē, ka informācija par bērna tēva raksturiezīmēm nav viņam glaimojoša, tāpēc arī valda satraukums par pazušanu kopā ar dēlu. Gan māte, gan bērns ir ASV pilsoņi.

"Mēs vienkārši staigājām parkā. Viņš bērnu atņēma visu acu priekšā. Ļoti raizējos, esmu nobijusies," stāsta puisēna māte Meja.

Policija lūdz iedzīvotāju palīdzību

Valsts policija norāda, ka Artemjevs meklēšanā izsludināts pēc tam, kad ar viņu nav izdevies nedz sazināties, nedz sastapt iespējamās atrašanās vietās. Policija vērš uzmanību uz to, ka viņam liegts tuvoties bērnam.

Bērna pazīmes: piecus gadus vecs, augums ap 109 cm, bija ģērbts zili-sarkanā kreklā, gaiši zilās džinsu biksēs un zilos apavos.

Ikvienu, kurš ir redzējis vai kuram ir kāda informācija par attēlā redzamā vīrieša atrašanās vietu, policija aicina nekavējoties ziņot pa tālruni 67086000; 67086044; 27892080 vai 110.

Bērna māte stāsta par radušos situāciju:

Kasjauns.lv/Foto: Valsts policija/ Evija Trifanova/LETA