Nelaimes gadījums Ādažos: uz ielas guļ nekustīgs puisītis, bērni raud, palīgā steidzas karavīri
Otrdien Ādažos pie tirdzniecības centra „Apelsīns” noticis nelaimes gadījums. Netālu no gājēju pārejas automašīna notrieca desmit gadus vecu puisēnu. Tiek pieļauts, ka viņš uz ielas nokļuva, izkrītot no iepirkumu ratiņiem, kuros vizinājies.
112
2016. gada 26. maijs, 21:09

Nelaimes gadījums Ādažos: uz ielas guļ nekustīgs puisītis, bērni raud, palīgā steidzas karavīri

Jauns.lv

Sirdi stindzinošu skatu varēja vērot Ādažos pie tirdzniecības centra „Apelsīns”. Tur uz ielas gulēja nekustīgs bērns, apkārt bija sapulcējušies raudoši vienaudži. Pirms ātrās palīdzības ierašanās palīgā bērnam steidzās armijnieki. Tiek pieļauts, ka zēns izkritis no iepirkumu ratiņiem, ar kuriem mazie blēņojušies.

Kāda notikušā aculieciniece LNT raidījumam „Degpunktā” pieļāva iespēju, ka bērns izkritis no iepirkuma ratiņiem, ar kuriem bērni blēņojušies.

Jauniešu un bērnu izklaides ar lielveikalu iepirkumu ratiņiem nav nekas jauns. Video par muļķībām, ko ar ratiņiem var darīt, pieejami internetā, un jaunieši šādas lietas, kā zināms, iemācās ļoti ātri. Kamēr viņiem pašiem šķiet, ka viss ir jautri, tikmēr pieaugušie saskata daudzus riskus.

„Ādažos, Rīgas gatvē, pie tirdzniecības centra „Apelsīns”, dažus metrus no gājēju pārejas zemē uz asajām šķembām gulēja puisītis, pārējie draugi šoka stāvoklī raudāja blakus cietušajam. Trīs armijas darbinieki sniedza pirmo palīdzību nekustīgajam puisītim, viņam bija smagi cietusi galva. Sākotnēji domāju, ka notriekts. Bet man šķiet, ka tomēr nē, jo pirms pamanīju notikumu, man pretī skrēja viens no iesaistītajiem puišiem un stūma lielos „Rimi” ratus, kas ar plastmasas mašīnu, kur mazos bērniņus var sēdināt. Iespējams, puisītis nokrita no tiem ratiem. Puisītim palīgā atsteidzās ātrā palīdzība un vēlāk arī reanimācijas brigāde, šķiet, ka ļoti smagi cietis,” raksta aculieciniece.

Vēstules autore uzskata, ka lielveikalu darbiniekiem būtu īpaši jāpieskata ratiņi, kas interesē bērnus, lai šādi negadījumi nenotiktu.

Mediķi raidījumam apstiprināja, ka viņi otrdien ir steigušies uz Ādažiem palīgā desmit gadus vecam zēnam. Mediķi uzteic pirmās palīdzības sniedzējus, kas bijuši bruņoto spēku karavīri. Visas darbības esot veiktas profesionāli. Taču mediķu rīcībā nav informācijas par negadījumu ar iepirkumu ratiņiem. Viņi izbraukuši glābt bērnu pēc avārijas. Automašīna notriekusi bērnu, kas šķērsojis braucamo daļu. Iespējams, zēns apjukumā, izkritis no iepirkuma ratiņiem, nokļuva uz brauktuves, kur viņam uzbrauca vieglā automašīna „Honda”, kuru vadīja kāda 66 gadus veca sieviete.

Apsargi, kas atrodas lielveikala tuvumā, teicās, ka nav novērojuši, ka bērni vizinātos ar ratiņiem. Lielveikals nesen esot atvērts pēc rekonstrukcijas, un pašvaldība policisti, kas iepriekš par bērnu izdarībām ziņas nav saņēmuši, sola pievērst uzmanību situācijai tā stāvlaukumā.

Cilvēki satraukti par bērnu rotaļām pie lielveikaliem Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video, Diāna Lozko/LETA/Video: LNT „Degpunktā”