"Kad mēs atkal sāksim just savas kājas?" Pēc avārijas Lielbritānijā paralizētas divas latviešu meitenītes
Katru dienu meitenītes jautā: "Kad mēs atkal sāksim just savas kājas?"
112
2016. gada 27. maijs, 11:54

"Kad mēs atkal sāksim just savas kājas?" Pēc avārijas Lielbritānijā paralizētas divas latviešu meitenītes

Jauns.lv

Autoavārijas dēļ Lielbritānijā paralizētas divas latviešu meitenes - piecus un septiņus gadus vecas māsas Katrīna un Karlīna Raibās, vēsta laikraksts "The Daily Mail".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Avāriju pagājušā gada oktobrī netālu no Velingboro Nortehmptonšīrā izraisīja 39 gadus vecais Endrjū Nejs, kurš, dzenoties pakaļ kādai automašīnai, izbrauca priekšā ģimenes transportlīdzeklim un ietriecās tajā.

Neilgi pirms abu automašīnu sadursmes kāda sieviete Nejam bija parādījusi vidējo pirkstu, tādēļ viņš sācis dzīties viņai pakaļ, izdarot neuzmanīgu apdzīšanas mēģinājumu. Vīrietis gan pakaļdzīšanos noliedza.

Abu meiteņu vecāki avārijā guva kaulu lūzumus, bet Katrīna un Karlīna gūto traumu dēļ ir paralizētas no jostas vietas uz leju.

"Katrīna un Karlīna bija priecīgi un aktīvi bērni, un viņš to meitenēm ir atņēmis. Mēs nekad nespēsim viņam piedot. Katru dienu viņas jautā: "Kad mēs atkal sāksim just savas kājas?" Viņas domā, ka kļūs labāk, un ir pārāk grūti pateikt, ka tas nenotiks," stāstīja meiteņu vecāki.

Nejs atzinis savu vainu nopietnu traumu izraisīšanā, bīstami braucot, bet noliedz, ka būtu dzinies pakaļ kādai automašīnai neilgi pirms avārijas. Viņš teica, ka pa ceļam nav ievērojis neko neparastu un vēlējies nogriezties. Tiesa gan nenoticēja Neja teiktajam, jo viņa teiktais nav pārliecinošs, salīdzinot ar aculiecinieku sniegto informāciju.

Citi autovadītāji uz ceļa bija redzējuši Neju izdarām bīstamu pagriezienu, kas, pēc viņu domām, bija absolūti smieklīgs, jo Nejs būtu varējis pagaidīt. Savukārt sieviete, kurai viņš dzinās pakaļ, atzina, ka parādījusi Nejam vidējo pirkstu.

Spriedumu šajā lietā tiesa pasludinās piektdien.

Traģiskās avārijas brīdis

LETA/Foto: Ekrānuzņēmums no video