Arestētā biznesmene Sarma Melngaile nožēlo izdarīto: "Labāk būtu, ja man būtu vēzis!"
Pagājušajā nedēļā Sarma Melngaile kopā ar savu dzīvesbiedru tika noķerti Tenesī štatā. Pāris iekritis, veicot picas pasūtījumu.
112
2016. gada 27. maijs, 15:36

Arestētā biznesmene Sarma Melngaile nožēlo izdarīto: "Labāk būtu, ja man būtu vēzis!"

Jauns.lv

Šikā Ņujorkas vegānu restorāna „Pure Food and Wine” īpašniece, latviete Sarma Melngaile (43), kura nesen pieķerta vērienīgā sava uzņēmuma apzagšanā, šobrīd atrodas cietumā un reportieriem paziņojusi, ka nodarīto patiesi nožēlo. Sieviete izteikusies, ka labāk slimotu ar vēzi, jo tad vismaz nevajadzētu notikušajā vainot sevi.

Jau ziņojām, ka ar skaļu troksni Ņujorkā, ASV, sabruka reputācija vienam no glaunākajiem un populārākajiem vietējiem vegānu restorāniem. Skandālu izraisīja latviešu izcelsmes uzņēmēja Sarma Melngaile, kura kopā ar savu dzīvesbiedru Entoniju Strangi (35) pirms aptuveni gada no uzņēmuma kases izzaga 2 miljonus ASV dolāru. Pāris pēcāk nozuda gan no sabiedrības, gan savu darbinieku redzesloka, atstājot tos bez algām, kamēr paši  apceļojuši Eiropu un šķērdējuši apjomīgu daļu sazagtās naudas azartspēlēm.

Melngailes dzīvesbiedram tumša pagātne

Īpaši nasks uz spēļu automātiem bijis Melngailes dzīvesbiedrs Entonijs, kurš Konektikutas štata kazino pamanījies iztērēt 1,2 miljonus ASV dolāru. Vīrieša pagātne ir patiesi tumša – ilgstoša azartspēļu atkarība, novārtā pamests 11 gadus vecs bērns un iepriekšējas sodāmības.

Latviete nožēlo sastrādāto

No ieslodzījuma vietas Melngaile „New York Post” žurnālistiem skaidrojusi, ka patlaban atrodas murgā. „Šis ir lielāks murgs, nekā jūs spējat iedomāties! Labāk būtu, ja man būtu vēzis, jo tad es vismaz nevainotu notikušajā sevi pašu,” izmisumā teikusi latviešu uzņēmēja. Šobrīd viņai piemērota galvojuma nauda 350 000 ASV dolāru apmērā, kuru iemaksājot Sarma tiks izlaista no ieslodzījuma līdz tiesas procesa uzsākšanai.

Atgādinām, ka abi noziedznieki tika arestēti pagājušajā nedēļā lētā motelī Tenesī štata Seviervilles pilsētā, no kurienes - pārkāpjot vegānisma principus! - veica siera picas un vistas spārniņu pasūtījumu. Melngaile gan apgalvo, ja joprojām ir vegāne un noliedz, ka šis būtu bijis viņas pasūtījums – to esot veicis viņas partneris Entonijs. Lai vai kā, riskanto soli piefiksējuši vietējie policisti, kuri pavisam drīz arī atraduši bēguļojošo pāri.

Apsola saviem darbiniekiem atlīdzināt zaudējumus

Pagājušajā otrdienā paprāvs pulciņš Melngailes restorāna darbinieku ielenca Bruklinas tiesas namu, lai noskatītos, kā apcietina latviešu uzņēmēju. Abiem piemērotas 24 apsūdzības saistībā ar zādzību, krāpšanu un izvairīšanos no nodokļu nomaksas. Pārim draud līdz pat 15 gadiem ilgs cietumsods.

„Es mīlu savus darbiniekus!” no cietuma kameras uzsaukusi pelēkā kombinezonā tērptā Melngaile. „Kad iznākšu no cietuma, es sameklēšu veidu, kā jums visiem atlīdzināt,” apsolījusi Melngaile.

 

Kasjauns.lv/Foto: nypost.com, Andrejs Baburovs/LETA