Balvā 1000 eiro. Egona Līva "Krasta ļaudis" gaida esejas un prozas pieteikumus
Sesto gadu pasniegs rakstnieka Egona Līva piemiņas balvu "Krasta ļaudis".
Kultūra
2016. gada 28. maijs, 22:53

Balvā 1000 eiro. Egona Līva "Krasta ļaudis" gaida esejas un prozas pieteikumus

Jauns.lv

Liepājas Kultūras pārvalde sesto gadu pēc kārtas pasniegs rakstnieka Egona Līva piemiņas balvu "Krasta ļaudis", informēja Liepājas Kultūras pārvaldes attīstības projektu vadītāja Daira Bērtule.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdz 29.jūlijam Latvijas izdevniecības aicinātas pieteikt konkursam atbilstošāko eseju vai prozas grāmatu, kas tapusi un izdota pērnā gada otrajā pusē vai šogad un ietver patriotisma, latviskuma, jūrniecības un sabiedrībā notiekošo procesu aktualizēšanu un popularizēšanu. Savukārt Latvijas mācību iestāžu audzēkņi aicināti iesniegt literāros darbus, kas atbilst konkursa moto "Krasta ļaudis".

Piemiņas balva "Krasta ļaudis" tiks piešķirta divās kategorijās - par labāko grāmatu latviešu valodā 2015./2016.gadā un par labāko skolu jaunatnes literāro darbu.

Konkursa balvu fonds ir 1000 eiro. Darbu vērtēšanas komisija ir tiesīga balvu fondu dalīt un pasniegt vairākām grāmatām.

Iesniegtos darbus izvērtēs Latvijas Rakstnieku savienības valdes priekšsēdētājs Arno Jundze, Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes docente Anda Kuduma, Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas biroja vadītāja Sandra Vensko, Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes lektore Linda Zulmane un Liepājas Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens.

Konkursā par labāko skolu jaunatnes literāro darbu var pieteikties Latvijas vidusskolu un ģimnāziju skolēni, vidējo un speciālo mācību iestāžu audzēkņi 9.-12.klašu grupā. Prozas darbi par jūru, jūrniecību un sabiedrībā notiekošajiem procesiem jāiesūta līdz 29.jūlijam. Pirmo trīs vietu ieguvējiem paredzētas naudas balvas - 100, 70 un 45 eiro.

Iesniegtos skolēnu darbus vērtēs latviešu valodas un literatūras skolotāji Normunds Dzintars, Baiba Lāma un Valda More.

Informācija par darbu iesniegšanu konkursam publicēta Liepājas Kultūras pārvaldes mājaslapā.

Egona Līva piemiņas balvu "Krasta ļaudis" pasniedz kopš 2010.gada ar mērķi veicināt interesi par latviešu literatūras klasiķi Līvu un viņa literāro mantojumu un devumu jūrniecības popularizēšanā. Egona Līva vārds ir nesaraujami saistīts ar Liepāju, jūru un tās tematiku. Rakstnieks aicināja savos darbos būt savas zemes patriotiem, neaizmirst jūrniecības nozīmi latviskuma saglabāšanā un valstiskuma nosargāšanā.

Egona Līva piemiņas balvas "Krasta ļaudis" piešķiršanu organizē Latvijas Rakstnieku savienība sadarbībā ar Liepājas Kultūras pārvaldi, Liepājas Universitāti un Latviešu valodas un literatūras skolotāju asociāciju.

LETA/Foto: Shutterstock