Laika prognoze visai nedēļai
Darba nedēļā saglabāsies karsts laiks.
Sabiedrība
2016. gada 30. maijs, 09:01

Laika prognoze visai nedēļai

Jauns.lv

Līdz piektdienai Latvijā saglabāsies karsts laiks, bet brīvdienās, 4. un 5.jūnijā, var ienākt auksts gaiss no Arktikas, prognozē "Global Forecast System".

Laiks būs pārsvarā sauss un saulains. Otrdien un trešdien saglabāsies lēns līdz mērens austrumu vējš, ceturtdien un piektdien gaidāms lēns mainīga virziena vējš, bet brīvdienās atbilstoši pašreizējai prognozei pastiprināsies ziemeļu, ziemeļrietumu vējš.

Gaisa temperatūra darba dienās pakāpsies līdz +24..+29 grādiem, par dažiem grādiem mazāks siltums būs vietām piekrastē. Naktis no nedēļas vidus kļūs mazliet vēsākas – dažviet Vidzemē un Latgalē gaisa temperatūra saullēktā būs nedaudz zem +10 grādiem.

Laika prognoze nedēļas nogalei tiks precizēta trešdienas un piektdienas rītā.

Ūdens temperatūra upēs un ezeros darba dienu pievakarēs sasniegs +19..+25 grādus. Ūdens temperatūra jūrā gaidāma no +10 līdz +19 grādiem, siltākais ūdens posmā no Jūrmalas līdz Mērsragam.

Jau ziņots, ka, sarūkot ozona slānim, gaidāma ļoti augsta ultravioletā radiācija; jūnija sākumā tā nedaudz vājināsies. Pastiprināsies sausums, un ugunsbīstamība Vidzemē var sasniegt visaugstāko pakāpi.

BNS/Foto: Ieva Čīka/LETA